El PPCV demana a Puig una reunió amb tècnics de Sanitat per a remetre a Illa el pla d'antígens en farmàcies

Guardar

juan jose zaplana
juan jose zaplana

El portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts Valencianes, José Juan Zaplana, ha sol·licitat al 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, una reunió amb caràcter d'urgència entre representants d'infermeria, farmacèutics, tècnics sanitaris i membres de la Conselleria de Sanitat per a remetre al ministre de Sanitat, Salvador Illa, un pla per a la realització de test antígens en farmàcies.

El portaveu 'popular' de Sanitat ha assegurat que la seua formació ha mantingut contactes durant les últimes setmanes amb professionals d'aquests àmbits i ha avançat que en la setmana vinent estaran en disposició de presentar a Puig aquest pla, ha informat el PPCV en un comunicat.

Sobre aquest tema, ha manifestat que "fidels a l'oposició crítica però lleial que hem mantingut durant aquests mesos de la pandèmia, estem oberts a asseure'ns amb els professionals de la Conselleria que el 'president' determine, a més d'amb aquests professionals, per a elevar com més prompte millor aquest pla, tal com estan fent altres comunitats autònomes".

Zaplana ha assenyalat que l'objectiu és poder realitzar test "amb major fluïdesa, alliberar a l'Atenció Primària de la pressió a la qual està sotmesa i donar opcions als ciutadans".

Així, ha instat a Puig a fer una "reflexió profunda sobre el que està passant" perquè "les notícies que arriben a la ciutadania són molt preocupants i aconsegueixen des d'un comité d'experts que ara es constata que no existeix fins a uns tests amb menys fiabilitat de l'esperada o que continuem estant a la cua en la realització de PCR".

Destacats