El PPCV aconsegueix la unanimitat dels grups de les Corts per a la creació d'un programa d'investigació postCovid

Guardar

corts-presupuestos
corts-presupuestos

El Grup Parlamentari Popular ha aconseguit hui la unanimitat de tots els grups en la comissió de Sanitat de les Corts a la seua iniciativa sobre la immediata creació d'un programa d'investigació postCovid.

"Estem convençuts de la necessitat de centrar-nos tant en el que hem viscut en la primera onada com en el coneixement adquirit i pensem que és fonamental connectar els instituts d'investigació, universitats, entitats públiques i privades i centrar estudis per a treballar de manera coordinada", ha explicat el portaveu de Sanitat del GPP, José Juan Zaplana. La iniciativa ha tirat avant després d'una esmena transaccional amb els grups que sustenten al Consell del Botànic i el suport, així mateix, de Ciutadans i Vox.

José Juan Zaplana ha explicat que la Covid "no sols ha produït defuncions, també ha deixat nombroses seqüeles en els qui han passat la malaltia i no sabem encara l'impacte que pot tindre". "Per això plantegem aquesta iniciativa des de la necessitat d'estabilitzar les plantilles en investigació i perquè el programa puga ajudar a desenvolupar els compromisos adquirits pel Govern sobre investigació", ha assenyalat. El diputat ha insistit en la necessitat de parar atenció als investigadors i condicions adequades de treball. "No podem obviar que els investigadors poden marxar si l'oferta en la Comunitat Valenciana és pitjor que les de fora", ha afegit.

El portaveu de Sanitat ha explicat que el programa d'investigació de la Covid "ha de desenvolupar-se amb concurrència competitiva, oberta a tots els centres d'investigació" i ha manifestat la necessitat que s'elabore un comité de seguiment perquè hi haja connexió entre tot el que es fa. En aquest comité estarien representats professionals de medicina preventiva, de salut pública, d'universitats, etc.

En l'acord aconseguit amb els grups s'ha inclòs que els pressupostos de la Generalitat de 2021 incorporen una partida específica per a aquest programa, que siga a més de concurrència competitiva.

Destacats