El PP veu una "nova aixecada de camisa" la reunió de Puig amb Raquel Sánchez pels Rodalia

Guardar

El diputat del PP Miguel Barrachina
El diputat del PP Miguel Barrachina

El portaveu d'Infraestructures del PP en Les Corts, Miguel Barrachina, ha assegurat aquest dimecres que la reunió del 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, amb la ministra de Transports, Raquel Sánchez, sobre Rodalia és una "nova aixecada de camisa pròpia del dia dels innocents", alguna cosa que també qualifica de "còmic".

"Sembla que han vingut a riure's dels ciutadans anunciant un pla en set dies i crear un grup de treball després de vindre anunciant altres tants plans mentre el caos regna en Rodalia i Puig calla submís davant el govern de Sánchez", ha indicat el diputat en un comunicat.

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, es va reunir aquest dimarts telemàticament amb Puig, en una trobada en el qual es va comprometre a presentar la setmana vinent un "full de ruta" amb "mesures a curt termini per a revertir com més aviat millor" els problemes en la xarxa de Rodalia de la Comunitat Valenciana.

Davant aquesta situació, Barrachina ha assenyalat que el 26 de novembre ja es va reunir el conseller de Política Territorial, Arcadi España, amb el president de Renfe i el Ministeri "i li van assegurar que anaven a resoldre el problema".

"Estàvem amb 38 trens menys i tres dies més tard, el 3 de desembre, van anunciar una altra retallada addicional de 37 trens, fins a 75 menys, quan van dir que aplicaven el pla Nadal per a resoldre problemes. Abans, Puig ja li va demanar en la primera reunió després de l'arribada de la nova ministra arreglar Rodalia perquè (José Luis) Ábalos no va fer res com a ministre. I seguim igual", ha dit.

Al seu judici, "amb la reunió d'ahir es produirà el mateix i eixiran més retallades perquè el problema no es resol en set dies, sinó que portem els últims tres anys ignorant el manteniment de les plantilles especialment maquinistes, però també interventors i mecànics que falten".

"LA GOTA QUE SATISFÀ EL GOT"

"Ningú es creu que portem tres anys d'agonia amb el servei i resulta que tenien solució en una setmana perquè això de l'incendi i robatori a Massalfassar és la gota que satisfà el got. Han suprimit altres vint trens. Només hui hi ha 15 cancel·lacions addicionals a aquestes retallades", ha afegit.

Per a Barrachina, "la qual cosa ha de fer el 'president' de la Generalitat és exigir el compliment del Pla de millora de la qualitat de Rodalia de la Comunitat Valenciana aprovat en 2017", ha indicat.

El portaveu 'popular' ha insistit que "això d'ahir només són paraules perquè els últims fets van ser rebutjar una esmena del PP, que exigia incloure entre els objectius de la Conselleria sol·licitar la restitució de la totalitat dels trens de Rodalia suprimits i demanar al Govern que completen les plantilles de maquinistes. Una esmena molt similar va ser rebutjada ahir per tota l'esquerra en el Congrés dels Diputats amb l'aprovació dels Pressupostos Generals".

Barrachina ha assenyalat que "en aquesta situació catastròfica de Rodalia, Compromís és un cooperador necessari, indignant-se de cara al públic però secundant per darrere les retallades". "Mentre esperem que s'execute alguna cosa dels 1.436 milions d'euros del Pla de millora de la qualitat de Rodalia de la Comunitat Valenciana de 2017, el Ministeri hauria de ser capaç de gestionar bé la seua plantilla i la Generalitat d'arbitrar solucions davant tanta falta de previsió i incapacitat", ha exposat.

Destacats