El PP s'esforça a recuperar el suport de la dona després de perdre el vot feminista

El moviment feminista adverteix que “davant les pròximes eleccions, es veurà qui trafica amb els drets de les dones”

Guardar

bonig_financiacion
bonig_financiacion

El feminisme està més fort que mai. Després de la irrupció de Vox en el marc polític, i la seua proposta de derogar la Llei orgànica de Protecció Integral contra la Violència de Gènere per a substituir-la pel que anomenen Llei de Violència Intrafamiliar, més de 60 organitzacions feministes de la Comunitat Valenciana es van unir per a denunciar "la negació de la violència masclista de Vox". No obstant això, les possibles aliances que PP i Ciudadanos puguen fer amb aquesta formació d'ultradreta, ha provocat que el moviment feminista es gire contra ells.

"Davant les pròximes eleccions autonòmiques i municipals, es veurà qui fa 'política basura' i trafica amb els drets de les dones perquè: o es defensa una societat igualitària o s'està amb el masclisme més ranci i criminal", apuntaven. I és que temes com l'avortament o la Llei contra la Violència de Gènere s'han convertit en una part fonamental del debat polític per a mobilitzar suports.

D'aquesta manera, i atés que des de les organitzacions feministes s'ha animat a no votar a aquells partits polítics que estiguen disposats a pactar amb formacions que vagen en contra dels drets de les dones, el Partit Popular ha tret tota l'artilleria, i ja ha avançat algunes propostes dirigides, exclusivament, a les dones, com a ajudes per a la contractació de dones en empreses o un bo infantil universal, que cobriria un 80% de la matrícula de les escoletes públiques i privades.

Però les mesures dels populars per a guanyar-se el vot femení no acaben ací. La candidata del PP a Les Corts, Isabel Bonig, presentava, fa uns dies, una sèrie de mesures destinades al col·lectiu de les mestresses de casa, encara que, com va matisar, també s'incloïa als homes. D'aquesta manera, la líder del PP va proposar descomptes, deduccions fiscals i ajudes per a cobrar la pensió a les persones que treballen en la llar de forma no remunerada, així com la creació d'una targeta Casa i Família que, com el Carnet Jove, oferiria descomptes en cultura, transport i serveis. "Ha arribat el moment que els treballadors de la llar tinguen la seua pròpia targeta", apuntava.

Bonig ho té clar: "nosaltres comptem amb el vot de les dones, i presentarem propostes perquè continuen confiant en el PP". I és que el vot femení és una part essencial per al Partit Popular, si es té en compte que, segons un estudi del CIS, el 16,2% de les dones de la Comunitat Valenciana van votar a aquesta formació.

Així mateix, la candidata del PP també es va enfrontar al moviment feminista que fa una crida per a no donar suport a partits que estiguen disposats a pactar a qualsevol preu. En aquest sentit, Isabel Bonig va reivindicar que "no hem de rebre lliçons perquè apostem per candidates dones. Convide als qui intenten vetar el vot al PP no a donar consignes, sinó a presentar propostes atractives perquè les dones en llibertat puguen decidir quin projecte els interessa més".

Però des del moviment feminista ja han proposat, als partits polítics, que incloguen 15 mesures per a dir basta a les iniciatives "misògines, xenòfobes i lgtbifòbiques" que determinades formacions estan presentant de cara a les eleccions del pròxim 28 d'abril. Així, entre elles, es troben la introducció de mesures preventives, en tots els nivells del sistema educatiu, per a plantar cara al sexisme, la violència, la misogínia i la discriminació; mesures per a frenar la prostitució i la inserció sociolaboral de les dones víctimes de tràfic, a més de reforçar la persecució i condemna a proxenetes i clients; combatre la gestació subrogada i perseguir legalment aquesta pràctica; o la prohibició i penalització de la pornografia per ser una "eina d'apologia de la violació i denigració de les dones".

A més, el grup feminista reivindica la creació d'un càrrec responsable que defense a les dones víctimes de violència de gènere, així com especialitzat en bretxa salarial, discriminació laboral i assetjament per raó de gènere; o el compromís de no legislar a favor de la Custòdia Compartida Imposada. A la presentació d'aquestes mesures, cap dels partits que s'han manifestat, obertament, a les postures feministes es van presentar.

Arxivat a:

Destacats