El PP reclama que l'Ajuntament de València té embossades 3.488 llicències d'obres, d'elles 646 són de construcció de nova planta

El Grup Municipal Popular insta a traure avant un pla per a desembossar les llicències d'obres i d'activitat en la ciutat de València i reactivar l'economia

Guardar

El regidor del Grup Popular, Juan Giner Corell
El regidor del Grup Popular, Juan Giner Corell

El Govern de Ribó i PSOE té embossades més de 3.488 de llicències d'obres a la ciutat de València, d'elles 646 corresponen a construccions de nova planta, segons la resposta del Govern municipal a les preguntes del PP. El regidor del Grup Popular, Juan Giner Correll, ha reclamat al Govern de Ribó i PSOE "que pose en marxa com més prompte millor un pla per a alliberar el sistema de concessió".

Des de l'1 de gener, el nombre d'expedients de llicències en tràmit s'ha incrementat en lloc de disminuir, passant de 3406 a 3488, entre ells estan pendents de concessió de llicència d'obres 605 habitatges de protecció pública, on el Govern de Ribó i PSOE "ni fa ni deixa fer a la construcció privada. En sis anys de Govern de Ribó i PSOE només han sigut capaços de construir 5 VPP, una xifra ridícula per a una ciutat de 800.000 habitants".   

Des del Grup Municipal Popular han recordat que la ciutat de València pateix en aquests moments una situació crítica a causa de l'embós de llicències. Giner Corell (PP) demana reforçar d'una vegada el sistema de concessió, tant de les llicències urbanístiques com de les d'activitat, per a acabar amb el bloqueig al qual estan sotmetent al municipi. "El ritme de concessió és massa baix per a poder reactivar l'activitat econòmica de la ciutat ara que estem eixint ja dels efectes de la pandèmia", ha explicat el regidor Popular. 

Una de les prioritats dels Populars és normalitzar la situació de les llicències, tant d'obres com d'activitat, en tota la ciutat per a reactivar l'economia valenciana després de la crisi de la pandèmia. "Amb aquestes dades és necessari que des de l'Ajuntament es posen en marxa tots els mecanismes que permeten reactivar l'economia de la ciutat i per a això és necessari un pla per a desembossar el servei de llicències tant d'obres com d'activitat", va reclamar el regidor Giner Corell (PP). 

Perquè l'embós es dóna també en la concessió de les llicències d'activitat: en els set primers mesos de 2021 el Govern de Ribó i PSOE tan sols ha concedit 43 de totes les sol·licitades. Segons les dades de finals del mes d'agost, són fins a 3.000 les llicències d'activitat i espectacles a la ciutat de València embossades. El regidor del Grup Popular, Juan Giner Correll recordava que la prioritat de tots els grups municipals en aquests moments ha de ser "reforçar el servei de llicències d'una vegada".

Destacats