El PP presentarà una esmena a la totalitat als Pressupostos "fake" del Consell perquè són "una fantasia comptable"

Retrau al Consell el seu "sainet" per a acabar "incomplint els terminis i pintar partides fictícies"

Guardar

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, Maria José Catalá, i el president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón
La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, Maria José Catalá, i el president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón

El PPCV presentarà una esmena a la totalitat dels Pressupostos "fake" de la Generalitat per al pròxim exercici perquè són "una irresponsabilitat i un insult a la intel·ligència", ja que s'han "inventat" 2.300 milions d'euros per a quadrar uns comptes "impossibles" que faran que els valencians siguen "els grans perdedors" perquè "es redueix la despesa social i les inversions".

Així, ho ha anunciat aquest dijous el president dels populars valencians, Carlos Mazón, en roda de premsa acompanyat de la secretària general, María José Catalá, que han criticat que la nova partida reivindicativa de mil milions suposa passar de l'"enginyeria a la fantasia comptable".

Per això, Mazón ha assenyalat que és el Govern de l'"engany": "Inventar-se més de 2.300 milions d'ingressos no és ajudar a les persones, és estafar-les". El líder dels populars valencians ha admés que no és partidari d'incloure en els pressupostos "partides reivindicatives", però ha defensat que el Govern del popular Juan Manuel Moreno Bonilla haja inclòs una de mil milions perquè, a diferència de la Comunitat Valenciana, ha aconseguit superàvit i abaixar impostos a Andalusia. "Té, per tant, més credibilitat i autoritat moral", ha defensat.

Mazón ha qüestionat per què el Consell ha vulnerat a més l'Estatut d'Autonomia en presentar els pressupostos en La Corts fora de termini "si al final han pegat tres martellades en els papers per a inventar-se els comptes". Així, "posats a somiar" ha qüestionat que "si tant creixerem no es rebaixen els impostos a les rendes més baixes" i ha criticat que el pressupost per a Sanitat és "el més baix de la història". A més, ha alertat que "puja deute al doble del Pressupost, 54.000 milions, que hauran de suportar els nostres fills i nets". "Estem en fallida tècnica i en causa de dissolució", assenyala.

D'altra banda, ha advertit a Puig que "s'esgota el temps" per a "evitar el menystinc" a la Comunitat Valenciana en els Pressupostos Generals de l'Estat mitjançant la presentació d'esmenes acordades per tots els grups valencians i en aqueix sentit ha anunciat que en breu presentaran les 150 esmenes elaborades pel PP valencià i que ha afirmat que dona suport al PP nacional.

Per part seua, la secretària general i síndica popular, davant l'anunci de Cs que també presentarà una esmena a la totalitat, ha assenyalat que "parlen cada dia" i sobre aquest tema s'ha mostrat convençuda de poder "conjuminar esforços amb altres grups que no volen engolir amb aquest exercit d'irresponsabilitat".

"FALTA DE RIGOR I SERIETAT"

Així mateix, Catalá ha lamentat que per a "acabar pintant partides fictícies i incomplint els terminis no feia falta el sainet" representat pel Botànic. "És una irresponsabilitat colossal", ha recalcat Catalá, que ha lamentat que "falta de rigor i serietat" del president Puig i del conseller d'Hisenda, Vicent Soler.

En eixe sentit, ha advertit que les partides fictícies "no arribaran" per no estar pactades amb el Govern ni el Ministeri d'Hisenda, a més de qüestionar que es complisquen els fons europeus, els grans perjudicats seran els valencians perquè "disminuirà la despesa social", mentre que a més tampoc s'executaran les inversions previstes, que no van arribar ni al 32% dels comptes de 2021.

En eixe sentit, ha recriminat que el Consell no haja aprofitat que és del mateix color polític que el Govern de Sánchez per a acordar incloure en els pressupostos autonòmics un fons covid que compense les despeses extraordinàries en lloc de "inventar partides irreals".

Finalment, el portaveu popular d'Hisenda en les Corts, Rubén Ibáñez, ha indicat que al costat dels 2.600 d'ingressos "ficticis" hi ha altres partides de "d'amagatons" que superen els 3.000 milions com els 700 milions d'atenció sanitària a desplaçats, els 1.700 de fons europeus o el 50% que ha de pagar a l'Estat per Dependència que "mai es cobra".

Destacats