El PP presentarà mocions als ajuntaments que confronten amb l'Albufera per a "fer front comú" contra els abocaments

Guardar

elisa díaz PP medio ambiente
elisa díaz PP medio ambiente

La portaveu de Medi Ambient del Grup Parlamentari Popular i del PPCV, Elisa Díaz, ha anunciat hui que el seu partit presentarà mocions en tots els ajuntaments que confronten amb l'Albufera, així com en la Diputació de València i en Les Corts, per a instar el Govern central i a la Generalitat a executar les obres necessàries per a evitar els abocaments contaminants al Parc Natural.

Elisa Díaz ha explicat que es tracta de fer "un front comú" perquè Pedro Sánchez i Ximo Puig "facen un pas al capdavant per l'Albufera i desbloquegen d'una vegada les dotacions necessàries per a evitar els abocaments fecals al llac".

Així, ha explicat que cada vegada que es produeix un episodi de pluges, les zones s'inunden i porten els abocaments fins al Parc Natural. Per tot això, i per a "protegir aquesta joia mediambiental", el PP reclamarà la "urgent" posada en marxa dels tancs de tempesta "que han d'estar llestos en menys d'un any" així com xarxes separatives d'aigües pluvials.

El PPCV també sol·licitarà l'ampliació del col·lector Oest al mateix temps que ha criticat que Puig i Sánchez supediten el futur mediambiental de l'Albufera a l'arribada de fons europeus. "Exigim al Govern de Pedro Sánchez i el Consell de Ximo Puig que no miren cap a un altre costat, i actuen de manera immediata per a iniciar la gestió d'aquestes obres tan importants i necessàries".

Així, la diputada ha assenyalat que "no podem consentir que hi haja una ruta de guèisers d'aigües fecals al voltant de l'Albufera". "A més, és necessari que el Consell escolte d'una vegada per sempre els arrossers per a una adequada gestió de les restes de la palla d'arròs, perquè sense el cultiu de l'arròs no hi ha Albufera i la nefasta gestió que fa anys que està fent el Consell amb aquest tema està posant en greu risc la continuïtat d'aquest cultiu", ha sentenciat Elisa Díaz.

Destacats