El PP presenta en Congrés i Senat iniciatives per a instar a Sánchez a solucionar el "caos" de Rodalia

Guardar

Tren de Rodalia a la Comunitat Valenciana
Tren de Rodalia a la Comunitat Valenciana

El PP al Senat i el Congrés ha presentat iniciatives en totes dues cambres per a instar el govern de Pedro Sánchez a la posada en marxa de solucions "definitives" al "caos" de la Rodalia en la Comunitat Valenciana.

La senadora valenciana i secretària general del PP al Senat, Salomé Paradas, ha anunciat aquest dijous que han presentat una sol·licitud de compareixença perquè la ministra de Transport, Raquel Sánchez, comparega "immediatament" en la Comissió de Transport de la cambra alta perquè explique el que pensa fer el seu departament per a solucionar els problemes de la Rodalia en la Comunitat Valenciana.

Pradas ha assegurat que, a aquesta petició de compareixença, s'uneix a una bateria de preguntes al Govern de Sánchez sobre les accions "més immediates que es posaran en marxa per a donar solució a aquest greu problema que ja està allargant molt en el temps".

Per part seua, la diputada 'popular' Macarena Montesinos ha explicat que "el seu grup ha presentat una Proposició No de Llei en el Congrés instant el Govern d'Espanya "que es restituïsca el 100% dels trens suprimits i es complete la plantilla segons el Pla d'Ús de 2016".

"Les suposades bones paraules i intencions ja no són suficients. Estem cansats que (Ximo) Puig i Sánchez ens enganyen. Porten mesos dient que ho solucionaran i cada dia la situació de la rodalia valenciana és pitjor", ha criticat Prads en un comunicat.

Per part seua, Montesinos denuncia que no hi ha hagut "ni una actuació, ni inversions en tots aquests anys de govern de Sánchez. No han sigut ni capaços de seguir amb les actuacions que ja estaven previstes en el Pla de Rodalia que va deixar en marxa el PP quan governava i per això hem instat el Govern que done compliment de totes les actuacions previstes en el Pla".

Salomé Pradas ha lamentat "la falta d'implicació de Sánchez amb els problemes que afecten els valencians. Ni inversions, ni més finançament, ni aigua, ni defensa de la nostra agricultura. Però el pitjor és que Puig tot li ho consent. És submís. No alça la veu. No defensa, com l'ha de fer un 'president', els interessos dels valencians".

"Per a Puig i Sánchez el benestar dels ciutadans no està entre les seues prioritats. Els és igual que cada dia siga més difícil que els valencians puguen arribar a la universitat o als seus llocs de treball perquè es cancel·len trens de rodalia", ha assegurat.

En aquest sentit, la senadora Pradas ha rebutjat "més reunions, de les que no ix gens clar. No volem més promeses per a la setmana que ve. No és un problema d'ara. És una qüestió que porta molt temps sent un desastre i s'han fet moltes promeses però sense accions concretes".

"Des del PPCV no pararem d'exigir i reivindicar. Continuarem reclamant el que és bo per als valencians. No volem continuar sent invisibles per a Sánchez. Necessitem una rodalia que donen servei de qualitat", ha afegit Montesinos.

Destacats