El PP incita a la concertada a demanar indemnitzacions a la Generalitat

Beatriz Gascó va qualificar d'”autèntica vergonya” que el Consell negara el concert a alguns centres sense justificació

Guardar

28447682448_8ec4e6649f_k
28447682448_8ec4e6649f_k

La portaveu d'Educació del PP en les Corts Valencianes, Beatriz Gascó, va incitar als centres concertats valencians a demanar indemnitzacions a la Generalitat Valenciana per danys i perjudicis després que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) obligara al Consell a restituir les aules concertades que havia suprimit prèviament.

"Els serveis jurídics del PP, que van recórrer en el seu moment el decret de concerts, van a contactar amb les patronals de centres concertats per a instar-los i traslladar-los la necessitat que tots els centres als quals se'ls haja suprimit unitats sol·liciten una indemnització al senyor Puig, per danys i perjudicis", va assenyalar la diputada popular.

"Marzà està inhabilitat per a seguir al capdavant de la conselleria per la seua política educativa sectària, radical i catalanista"

Segons Gascó, el "sectarisme habitual" del Consell és "una autèntica vergonya" perquè el Consell va suprimir el concert als centres "sense que la decisió estiguera degudament justificada". "Com Marzà ha afirmat que fins que no hi haja una sentència ferma no pensa modificar la seua política educativa", Gascó va instar al conseller a dimitir "amb caràcter immediat" quan arribe la sentència. I és que, segons el parer de la portaveu del PP, "és evident" que Marzà "està inhabilitat per a seguir al capdavant de la conselleria", ja que porta tres anys amb una política educativa "sectària, radical i catalanista".

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, i el d'Economia, Rafael Climent | P. Plaza

Sobre la qüestió de la concertada, la diputada va donar a escollir al president Ximo Puig entre obligar a dimitir a Vicent Marzà; a indemnitzar als centres per danys i perjudicis ocasionats a famílies, alumnat i centres o assumir que el seu conseller "puga ser denunciat per prevaricació", perquè, segons va dir Gascó, "va prendre decisions sabent que eren il·legals".

"Imposen un model d'escola únic"

La representant del PP va assenyalar que l'objectiu del Consell del Botànic és "imposar un model d'escola únic que es puga controlar des del Palau de la Generalitat". I va anar més enllà asseverant que "l'escola concertada els molesta per tenir un ideari que no poden controlar".

A aqueix respecte, Gascó va recordar que "els centres concertats estan blindats per llei, que és un dret arreplegat en la Constitució i que el seu sectarisme i radicalitat no poden acabar amb ells". Ha d'existir "pluralitat i diversitat en l'oferta per a garantir la lliure elecció de les famílies", va dir la diputada, per a acabar assegurant que "Marzà arrabassa a les famílies la seua llibertat d'elecció".

Arxivat a:

Destacats