El PP exigeix la suspensió d'una càmera de l'APR activada sense informar prèviament a veïns i comerciants

Guardar

Càmeres a Ciutat Vella
Càmeres a Ciutat Vella

El Grup Municipal Popular ha presentat una moció a la Comissió Informativa de Mobilitat sol·licitant la suspensió d'una de les cambres de l'APR Ciutat Vella Nord. En concret, els Populars han exigit que es desactive la situada en la Plaça Comunió de Sant Joan per haver sigut posada en marxa sense previ avís als veïns. Així mateix, el Partit Popular ha exigit la millora de la senyalització dels eixos viaris i de la rotonda de la Plaça de Bruges, que actualment estan generant una perillosa confusió en el trànsit en la zona. Els Populars han demanat "altura de mires" a l'equip de Govern per a donar solucions urgents als veïns i comerciants de la zona.

El regidor Popular, Carlos Mundina, ha insistit en la falta de transparència en la instal·lació d'aquesta cambra. "Mentre en tota la zona d'accés a l'APR es van activar les cambres de manera informativa el 18 d'Octubre de 2021 i de manera efectiva l'1 de desembre, les obres d'urbanització de l'entorn de la plaça de la Comunió de Sant Joan van posposar l'activació de la cambra", ha explicat l'edil del PP. L'equip de Govern finalment va activar la cambra en qüestió el 22 de desembre de 2021, sense informar els veïns de la seua posada en marxa. "Hi ha persones que tenen multitud de multes pendents per haver circulat per la zona sense conéixer que la cambra estava captant les matrícules per a imposar sancions", ha criticat Mundina.

"S'ha multat de manera arbitrària amb una cambra el funcionament de la qual no s'havia notificat en un entorn que ja per si mateix és caòtic per a la circulació", ha criticat el regidor Popular, Santiago Ballester. En aquest sentit, els Populars han reclamat que, a més de la incertesa que generen les actuals obres als vianants i conductors, la zona manca d'una bona senyalització. "El caos que estan provocant les obres, amb canvis de sentit en alguns carrers de l'entorn, és de tal magnitud, com per a tindre'l en compte a l'hora d'activar l'esmentada cambra", ha plantejat Ballester.

Des del Grup Popular han recordat que amb l'entrada en vigor de l'APR Ciutat Vella Nord s'han comptabilitzat més de 40.000 multes fins hui, amb un import que supera els dos milions d'euros. Una mesura que, segons el PP, no dissuadeix del trànsit oportunista ni alleuja als barris del centre, sinó que danya la activitat econòmica del barri. "Són les mateixes obres de l'entorn i el tancament del pàrquing de Parcent els elements que dissuadeixen del trànsit i que fan innecessària l'activació de càmeres per a multar a comerciants, proveïdors i veïns", ha explicat Carlos Mundina.

Els Populars han exigit al Govern municipal que suspenga temporalment la cambra de la Plaça Comunió de Sant Joan mentre s'executen les obres i que millore la senyalització horitzontal i vertical dels eixos viaris, així com la rotonda de Plaça de Bruges. "Hem de vetlar per una activitat comercial més que centenària, amb un trànsit que ronda els 4 milions de visitants a l'any entre veïns i turistes i que constitueix el mercat de productes frescos més gran d'Europa", ha declarat Santiago Ballester. Per això des del PP, demanen a Ribó i PSOE que treballen amb altura de mires per a donar solucions mitjançant el diàleg i la capacitat de gestió.

Arxivat a:

Destacats