El PP estudia accions penals pel desallotjament de l'hospital de campanya i Cs demana la dimissió de la secretària autonòmica

Guardar

bonig canto pp ciudadanos ciutadans
bonig canto pp ciudadanos ciutadans

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha anunciat que estudien accions "de tota mena, incloses les penals" pel desallotjament de l'hospital de campanya d'aquest diumenge i el líder de Ciutadans, Toni Cantó, ha demanat la dimissió de la secretària autonòmica de Sanitat, Isaura Navarro, que és aquí "només perquè té el carnet de Compromís en la boca".

Així s'han pronunciat tots dos síndics abans de la compareixença en Diputació Permanent de les Corts de la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

Allí, Bonig ha asseverat que "no es pot mostrar lleialtat amb un president que sistemàticament falta a la veritat", i ha criticat que es van assabentar de les mesures "per la premsa". "La seva falta de veritat ocasiona morts i contagis", ha sentenciat.

"Qui al cel escup, a la cara li cau. Ahir vam veure com s'evacuava l'hospital de fira de campanya i es traslladava als malalts. És una cosa inadmissible", ha defensat.

La síndica ha afirmat que porta des d'abril "dient-li a Puig que no era correcte, que ho traslladara a Fira València" però ha criticat que "es van obstinar" en aquests hospitals. En aquest sentit, ha recordat que li va presentar a Puig informes "on es posava de manifest que l'hospital de campanya no reunia les condicions". "Ahir ho vam veure", ha agregat.

Per això, Puig "no es pot amagar", ja que la Conselleria era "sabedora", i ha registrat també la sol·licitud de compareixença urgent de la consellera d'Interior, Gabriela Bravo, perquè "explique què està passant amb els hospitals". En aquest sentit, ha alertat que existeix una responsabilitat política, però també "judicial i penal", i que el PP emprendrà "accions de tota mena" perquè "ahir es va posar en perill la vida dels pacients".

"No poden al·legar desconeixement. Sabien que no reunien les condicions i no és una Dana, hem tingut una mica d'aire. Si arriba a ser una gota freda, què hagués passat?", s'ha preguntat.

CANTÓ: "EL CONTE DELS TRES PORQUETS"

Per part seua, el síndic de Ciutadans, Toni Cantó ha considerat que l'hospital de campanya "de mentida" és una "operació d'imatge amb sobre costos que a la primera oportunitat s'ha esfondrat". Per això, ha considerat que aquesta situació és "com el conte dels tres porquets, però falta el porquet previsor".

Així, ha criticat com el Consell porta "mesos parlant de llast reputacional i ahir mitjana Espanya va veure com el seu terrible hospital de campanya se l'emportava el vent". Considera que "han malgastat moltíssim temps" i ara "un de cada quatre morts a Espanya és valencià".

Segons el síndic, "no s'han emportat a malalts a la Fira de València, que està més preparada que aquest hospital de campanya de mentida, per orgull" perquè "fa mesos que critiquen a Ifema", per on "van passar 4.000 pacients". "Aquí van arribar 26 i només han pogut estar unes hores perquè l'hospital se l'ha emportat el vent", ha agregat.

Cantó també ha arremés contra la secretària autonòmica de Sanitat, Isaura Navarro, que "només ho és perquè té en la boca el carnet de Compromís" i ha demanat la seua dimissió. A més, ha demanat al president, Ximo Puig, que "acomiade als pancarters de Compromís i als del 'Joc de Trons' i que es pose a treballar".

També ha considerat una "fallada de gestió" que es prenguen unes mesures el dijous "i que al cap de dos dies estiguen caducades i el diumenge es prenguen noves mesures més".

D'altra banda, també ha destacat que "Ciutadans ha apartat de les institucions al pocavergonya de la Diputació d'Alacant que es va vacunar abans d'hora" mentre que "hi ha molts alcaldes del PSOE vacunats irregularment que segueixen amb la vara de comandament".

Destacats