El PP diu que València es queda sense 600 places d'aparcament públic

Guardar

El regidor del PP Santiago Ballester
El regidor del PP Santiago Ballester

El regidor del Grup Popular, Santiago Ballester, ha assenyalat que des de hui el centre de la ciutat té 600 places menys pel tancament de dos aparcaments públics, el de la plaça de la Reina i el de Parcent, a ells se suma que 15 línies de l'EMT que ja no tenen connexió amb el centre de la ciutat, i que s'han eliminat des de 2015 altres 600 places d'aparcament en superfície a Ciutat Vella. Una situació que ja repercuteix negativament als hostalers i comerços del centre de la ciutat, molts d'ells abocats al tancament per la pandèmia.

"El tancament del pàrquing de Parcent (250 places), al costat del Mercat Central, fa prop d'un any i ara el de la plaça de la Reina (348 places), fa quasi impossible arribar al centre de la ciutat, i suposa al colp definitiu per al comerç i l'hostaleria que porta un any de pèrdues i tancaments de negocis, que amb actuacions com la del Govern de Ribó i PSOE, convertirà els convertiran en un centre fantasma", va explicar Ballester.

El districte on les pèrdues de zones d'aparcament s'ha agreujat és Ciutat Vella, que ha passat de disposar 822 en 2015 a les 232 places en 2019, una reducció de quasi 600 places el que significa un descens del 72%, la qual cosa fa quasi impossible aparcar en aquesta zona per a anar de compres o consumir en la seua oferta hostalera.

El regidor Popular assenyala que la falta de previsió del Govern de Ribó està ja provocant danys a l'economia del centre de la ciutat. Tanquen els aparcaments públics, eliminen places d'aparcament en superfície i sobretot redueixen les connexions de l'EMT al centre, fins a 15 línies han deixat de tindre parada en la zona.

Ballester ha assenyalat que "això danya directament al comerç i l'hostaleria del centre de la ciutat, ja que s'uneix al tancament i l'eliminació de trajectes de les línies de l'EMT que ja no arriben fins al centre estan tocats de mort. Mentrestant, el Govern de Ribo i PSOE continua presumint d'haver aconseguit eliminar el 70% del trànsit en el centre de la ciutat al mateix temps que elimina el transport públic que arribava al centre, 15 línies de l'EMT ja no arriben, la qual cosa és un colp de mort per al comerç i hostaleria del centre, i més ara en plena crisi de la pèssima gestió de la pandèmia a Espanya".

Per això, des del Grup Municipal Popular s'ha demanat "la reobertura com més prompte millor del pàrquing de Parcent i que el pàrquing de la plaça de la Reina es mantinga obert fins a l'obertura de Parcent. També exigim que es treballe ja per la construcció de nous pàrquing públics a la ciutat, especialment en zones com l'Albereda".

Destacats