El PP denuncia que Ribó i el PSOE "dobleguen el nombre de caps en l'EMT" mentre "només augmenten set conductors"

Mundina qüestiona que l'EMT no complirà les previsions de recaptar 31 milions enguany

Guardar

El regidor del Grup Popular a l'Ajuntament de València Carlos Mundina
El regidor del Grup Popular a l'Ajuntament de València Carlos Mundina

El regidor del Grup Popular, Carlos Mundina, ha advertit que la RPT (relació de llocs de treball) de l'EMT per a 2022 posa al descobert que el Govern de Ribó i PSOE ha apostat per doblegar el nombre de caps i encarregats de la companyia, 117 caps, directius i encarregats, enfront dels 51 que tenia en 2015 l'EMT quan governava Rita Barberà.

Mundina recorda que aquesta dada contrasta amb el nombre de conductors d'autobusos, només té 7 conductors més que en 2015. Amb el govern de Rita Barberà es disposava de 1.166 conductors mentre en 2021 hi ha 1.173 conductors. "En lloc d'apostar d'augmentar la plantilla de conductors s'ha optat per caps i alts càrrecs, mentre la companyia va a pitjor amb més perdudes, robatoris milionaris dels seus comptes, incendi de les seues cotxeres i reducció de línies que arriben al centre".

El regidor Popular ha tornat a demanar reducció del preu de bitllets per a impulsar l'ús de l'autobús com a mitjà de transport a la ciutat, millorar les freqüències de pas i que les línies arriben al centre.

Mundina qüestiona que l'EMT no complirà les previsions de recaptar 31 milions enguany perquè a dos mesos d'acabar l'any només ha aconseguit vendre 21 milions d'euros en bitllets. Els ingressos seran similars l'any 2020 amb COVID i gran part de l'any confinats i molt lluny dels 45 milions recaptats per venda de bitllets en 2019.

Mundina ha assegurat que "és preocupant la situació financera de l'EMT. Des que governa Ribó s'ha disparat el deute de l'EMT en més de 76 milions d'euros. La companyia necessitarà una nova injecció de capital de 17 milions d'euros abans del 31 de desembre per a eixir de la fallida".

El regidor del Grup Popular, Carlos Mundina, ha demanat "la Intervenció municipal prenga el control urgentment de l'EMT i s'aparte a Grezzi com a gestor dels diners dels valencians. El 76% dels ingressos de l'EMT provenen de diners públics i la qualitat del servei cada dia és pitjor amb menys freqüències de pas i amb menys línies que arriben al centre de la ciutat".

Mundina afirma que quan deixen l'EMT en 2023 "l'herència de Ribó serà una EMT feta fallida i sumida en el caos. Multa d'Hisenda de 10,5 milions d'euros, robatori de 4 de milions d'euros i 26 autobusos cremats. Això són algunes dades de la gestió de Ribó i PSOE al capdavant de l'EMT".

S'ha disparat el deute de la companyia pública de transports en més de 57 milions d'euros, passant d'un deute a llarg termini l'any 2015 de 31 milions d'euros als més de 88 milions d'euros de deute en l'actualitat. També el deute a curt termini ha crescut en més de 19 milions d'euros, passant de 20,6 milions d'euros als 39, 6 milions.

Arxivat a:

Destacats