El PP denuncia que Ribó es gasta 14 vegades més en impremta i disseny per al Rasca i Gana del comerç que en premis per a clients

El cost d'impressió de bitllets, cartelleria i disseny és de quasi 40.000 euros, mentre que per als premis dels clients dels comerços sol s'han destinat 3.000 euros, 30 vals de 100 euros per a gastar als comerços

Guardar

1210 Galiana campanya Nadal al comerç (20)
1210 Galiana campanya Nadal al comerç (20)

El despropòsit del concurs Rasca i Gana per a impulsar les compres continua augmentant després de conéixer que ha costat 14 vegades el disseny i la impremta del Rasca i Gana que els premis als quals poden accedir els clients dels comerços de la ciutat.

S'han destinat 3.000 euros per a premis en vals de compra de 100 euros, mentre que el Govern de Ribó i PSOE es gasta prop de 40.000 euros en el disseny, impremta i distribució dels bitllets així com cartelleria.

El regidor del Grup Municipal Popular, Santiago Ballester, ja va qualificar de "ridícula" la campanya de suport al comerç local llançat pel Govern de Ribó i PSOE i que ara "podem qualificar ja d'un despropòsit després de conéixer que ha costat 14 vegades més la impremta i distribució que els premis en bitllets per a consumir en els comerços".

El Govern de Ribó i PSOE va llançar una campanya de Gana i Rasca en els comerços de la ciutat que repartirà 3.000 euros en 30 vals de 100 euros per a gastar en els comerços de la ciutat. A la ciutat hi ha 35.000 comerços que poden adherir-se a la campanya.

"Una xifra més que ridícula en una campanya res motivant, ja que hi ha més probabilitats que et toque un premi en el sorteig de Loteria de Nadal, un 15,3%, mentre l'Ajuntament ha repartit 105.00 bitllets de Rasca i Gana entre els 35.000 comerços però només 30 dels bitllets estarà premiats, un 0,0286% de probabilitats", va explicar Santiago Ballester.

Ballester ha posat com a exemples campanyes en altres municipis valencians que tenen menys habitants que València i menys comerços però on es destina fins a deu vegades més que a València.

La campanya contrasta amb altres similars llançades per Ajuntaments més xicotets i menys comerços com és l'Ajuntament de Riba-roja destinarà 40.000 euros en premis en la seua campanya similar de Rasca i Gana faig costat al comerç local. Mentrestant, a Borriana destinarà en una altra campanya de suport al comerç local 8.0000 euros o Vila-real que repartirà entre els comerços 25.000 Rasca i Gana dels quals 5.000 tindran premi directe o Pedreguer destina 40.000 euros en descomptes en els comerços del municipi.

Apagada per Nadal a València

Aquest despropòsit s'uneix a l'apagada aquest Nadal als carrers i places de la ciutat. El PP va presentar una moció fa més de mes demanant una major inversió en la il·luminació de la ciutat per a donar suport a les compres en els comerços i que va ser rebutjada per Compromís i PSOE. "Ara han rectificat, però com sempre ho fan tard i malament, ampliant en 23.000 euros més en llums de Nadal", va explicar Ballester.

"L'alcalde no pot sentir-se orgullós de la gestió que ha fet perquè València lluïsca hui com mereix la tercera capital d'Espanya. Ens hem quedat en el furgó de cua quant a inversió en il·luminació nadalenca, molt per davall de ciutats com Sevilla (962.000€) Saragossa (700.000€), Màlaga (532.000 euros) i Vigo (prop de 800.000 euros)", ha destacat.

Destacats