El PP denuncia que la neteja, la jardineria i la falta de policies continuen sent les queixes principals dels veïns

A més de les reclamacions per neteja i fem, jardineria i falta de policia se sumen les de trànsit, senyalitzacions i incidències EMT; lentitud i disconformitat amb l'actuació municipal; soroll i botellons

Guardar

Valencia lidera una revolución fiscal con una rebaja del IBI del 20 %
Valencia lidera una revolución fiscal con una rebaja del IBI del 20 %

El Grup Popular Municipal a l'Ajuntament de València ha criticat que un altre mes més la falta de neteja i els problemes de recollida de fem, la jardineria i la falta de Policia Local són les principals queixes dels veïns davant la gestió del govern de Ribó.

Després de la comissió de Suggeriments i Reclamacions celebrada a l'Ajuntament, la viceportaveu del Grup Municipal Popular María José Ferrer San Segundo, ha advertit que, segons l'últim Informe de Queixes, Reclamacions i Suggeriments, "segueixen en el 'top' de les preocupacions i queixes dels veïns les mateixes que són denunciades una vegada i una altra: neteja i fem, 192 en un mes; jardineria, 174; falta de policia, 139; trànsit, senyalitzacions i incidències EMT, 137; lentitud i disconformitat amb l'actuació municipal, 123; soroll i botellons, 102. Només aquestes àrees concentren 867 de 1.380 peticions, és a dir, quasi el 65% del total."

Per a Ferrer San Segundo, cal destacar: "les queixes dels veïns de la ciutat continuen augmentant, així com les presentades davant el Defensor del Poble, que s'han incrementat un 75% en només un mes; i el que anomenen suggeriments, que són substancialment reclamacions, en més d'un 30%".

Ferrer San Segundo ha destacat: "en el segon semestre de 2021 s'han disparat, respecte del primer, les reclamacions a València per la deficient gestió del Govern de Ribó/Compromís i PSPV/PSOE".

Aquestes són algunes de les dades recollides en l'últim informe municipal, que comprén del 16 octubre al 15 de novembre, i en el qual per primera vegada es veu reflectida com a queixa "la falta d'aparcament, que ja és una preocupació dels veïns, la qual cosa comença a mostrar el descontentament amb l'anul·lació de places de pàrquings públics, les multes a Ciutat Vella amb l'entrada en marxa de l'APR."

Així mateix, la regidora popular ha apuntat, a més, que en l'últim any han augmentat un 120% les queixes referides a Tributació, "el que reflecteix el malestar ciutadà per la massiva pujada d'impostos i taxes municipals del Govern Compromís i PSPV, que no han alleujat malgrat la greu crisi produïda per la pandèmia". I un 62,65% les relatives al soroll, sent també significatius els increments interanuals corresponents mancant neteja, reparació dels carrers o deficiències en la jardineria.

Dades per districtes i barris

Si analitzem les dades per les zones sobre les quals es presenten les queixes, Quatre Carreres és el districte on més queixes s'han registrat (108), seguit d'Algirós (105), Extramurs (93), Poblats Marítims (92) i Ciutat Vella (91). Quant a barris, Ciutat Jardí encapçala el llistat amb 69, seguit per Patraix (44), Benicalap (43), Russafa (41) i Malilla (35).

El districte d'Algirós, així com el barri de Ciutat Jardí, estan entre els que més queixes presenten davant els greus problemes de botelló, inseguretat, sorolls i brutícia que pateixen els veïns, als qui, malgrat les promeses, no se li donen solucions, "continua augmentant el vandalisme, els robatoris, la crema de contenidors i no s'incrementen les mesures de seguretat", ha apuntat la portaveu adjunta popular.

El PP ha tornat, a més, a denunciar que el govern municipal "continua maquillant com a 'suggeriments', totes les reclamacions que entren per via telefònica o Web, que són quasi el 90% de les rebudes pel Consistori".

"Els veïns es preocupen cada vegada més per l'estat de la seua ciutat. Veuen una València bruta, insegura, abandonada als carrers o jardins, i embossada en trànsit o expedients, però el pitjor és que la situació, en lloc de millorar, empitjora", ha conclòs Ferrer San Segundo.

Destacats