El PP denuncia que l'Ajuntament de València dóna l'esquena als barris "al no donar solució als problemes d'inseguretat"

La líder del Partit Popular afig que 204 agents de la Policia Local es troben de baixa mèdica, 107 d'ells per coronavirus

Guardar

Mª José Catalá, en roda de premsa
Mª José Catalá, en roda de premsa

El PP ha presentat hui una moció a la comissió municipal de Participació Ciutadana per a exigir més Policia Local en els barris després de disparar-se els delictes a la ciutat més d'un 36,5%. Són cada vegada més els barris que ixen al carrer per a exigir seguretat, "però el Govern de Ribó i PSOE continua donant-los l'esquena sense reforçar la presència policial en els barris; no tenen cap pla i la seua falta de gestió han convertit a molts dels nostres barris en zones insegures", va explicar la portaveu del PP, María José Catalá.

Els Populars sumen a l'explicació de la inseguretat a la ciutat l'elevat nombre d'agents de la Policia Local en règim de segona activitat. Aquesta dada es tradueix en fins a 305 agents del Cos Municipal que no estan patrullant els carrers de València; és a dir, una quarta part de la plantilla de la Policia Local. "Els números que ens venen des del Govern de Ribó i PSOE no sols no són reals, sinó que estan posant en perill als veïns dia rere dia", ha criticat Catalá. A aquestes xifres els Populars afigen els 204 agents que hui dia estan de baixa mèdica, 107 d'ells per coronavirus.

En aquest sentit, des del PP han recordat que han presentat fins a una desena de mocions per a reforçar la seguretat a la ciutat, totes elles rebutjades pel Govern municipal. Catalá ha afirmat que l'escalada de delinqüència és un fet i els barris porten més d'un any eixint al carrer a demanar solucions a un Govern "que continua mirant cap a un altre costat, més preocupats pels egos personals i les seues guerres que a donar solucions als veïns".

La portaveu del PP ha fet un repàs als casos flagrants de delinqüència presenciats a la ciutat en els últims dies a conseqüència de la regna solta a la inseguretat. "Apunyalaments en plena plaça de l'Ajuntament, robatoris en el centre de la ciutat mitjançant mètodes en diferents establiments, assalts a habitatges en el barri de l'Eixample, sovintege de droga en la plaça de Juan de Vilarrasa, Batusses en el Cabanyal, un vertader mercat de la droga en Orriols, robatoris en Benimámet i ocupacions d'habitatges de llarg a llarg de la ciutat", ha enumerat Catalá.

Els Populars denuncien que la situació és molt preocupant i continua minvant-se la plantilla de la Policia Local: en cinc anys de Govern de Ribó i PSOE hi ha 200 agents menys als carrers i la policia de barri s'ha reduït a menys de la meitat. "La Policia Local necessita 500 efectius més i l'única cosa que ha fet Ribó des que governa és perdre'ls perquè està més preocupat a col·locar amics i a apujar-se el sou", ha criticat María José Catalá.

En la moció, els Populars demanen que la Delegació de Protecció Ciutadana intensifique la presència policial en horari nocturn en els barris de la ciutat i s'elabore un Pla d'acció de xoc continuat per a erradicar la delinqüència en els barris afectats. Una altra de les prioritats del PP és agilitar l'aprovació l'ordenança de civisme en l'espai públic i que Ajuntament i Delegació de Govern es reunisquen en una taula de convivència exclusivament per a abordar els reptes dels barris afectats per la delinqüència. "És imprescindible posar en marxa un pla d'acció d'assistència a persones en risc de pobresa i exclusió social en els barris d'Orriols, Marxalenes, Cabanyal, Ciutat Vella", ha afegit la líder del PP.

Sobre l'actuació en Orriols

La portaveu Popular, María José Catalá, ha criticat que no n'hi ha prou amb enviar cartes als propietaris d'habitatges ocupats, arriben tard perquè ja havien d'haver parlat fa més d'un any amb els propietaris dels pisos ocupats. "Cal augmentar la presència policial en Orriols per a acabar amb les baralles, batusses i la venda de droga: és la millor solució perquè els veïns i els comerços no se'n vagen del barri i puguen passejar tranquils pels seus carrers", ha garantit Catalá.

Catalá ha lamentat que el regidor de Policia Local, Aaron Cano, seguisca sense donar una solució a la precarietat de plantilla, com van denunciant els sindicats policials. "Segueixen sense concloure les oposicions de 2018-19, segueixen sense eixir les bases de les oposicions de 2020 i no ha eixit encara l'oferta pública de places de 2021: no tenen cap mena d'empatia amb la Policia Local", ha declarat la portaveu Popular.

Destacats