El PP denuncia l'embós de llicències d'obres, el Govern de Ribó i PSOE reconeix més de 6.400 expedients embossats

Part de les llicències embossades estan en el servei des de l'any 2015, amb la creixent preocupació dels inversors que volen instal·lar-se a València

Guardar

Grup Municipal Popular
Grup Municipal Popular

El Grup Municipal Popular ha denunciat que l'embós per a aconseguir una llicència d'obres o activitat a l'Ajuntament prossegueix sense que en sis anys el Govern de Ribó i PSOE haja donat cap solució mentre les inversions marxen de la ciutat i amb elles les oportunitats d'ocupació i generar riquesa.

En resposta al Grup Popular, des d'urbanisme es reconeix que hi ha més de 6.400 expedients de llicències d'obres embossats, part d'ells segueixen en el servei des de 2012. L'any 2021 es van demanar prop d'un centenar de llicències (98) per a noves construccions a la ciutat, en concret per a construir 868 habitatges, però només s'han concedit 4 d'elles en tot l'any passat mentre s'han denegat 2. Llicències d'obres que no siguen de nova planta es van demanar l'any passat 619 i d'elles s'han concedit 148, és a dir a penes el 15% de les sol·licitades s'han donat, la resta continuen embossades.

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha recordat que la ciutat de València pateix en aquests moments una situació crítica a causa de l'embós de llicències i sense ampliar la plantilla en aquest servei bàsic per a la recuperació de la ciutat "el gran pla i esforç per a desembossar és ampliar la plantilla en dos tècnics". Catalá ha insistit que amb aquests números "s'estan perdent moltes oportunitats d'inversions i generació d'ocupació a la ciutat. Per això, exigim al Govern de Ribó i PSOE a reforçar d'una vegada el sistema de concessió, tant de les llicències urbanístiques com de les d'activitat, per a acabar amb el bloqueig al qual estan sotmetent al municipi".

Catalá assegura que "el ritme de concessió és massa baix per a poder reactivar l'activitat econòmica de la ciutat ara que estem eixint ja dels efectes de la pandèmia". En aquest sentit, una de les prioritats dels populars es dirigeix a normalitzar la situació de les llicències, tant d'obres com d'activitat, en tota la ciutat per a reactivar l'economia valenciana després de la crisi econòmica i social originada per la pandèmia.

Catalá ha recordat que "el govern de Ribó i PSOE és la corporació de no. No a tot el que genere activitat i llocs de treball a la ciutat, no a l'ampliació del port de València, no a la Copa Amèrica, no al parc aquàtic, no al Sidi Saler, no als projectes de valor en La Marina... Són la corporació i l'alcalde del no. És molt preocupant que una ciutat com València estiga perdent oportunitats sistemàticament per una falta de diligència i una negativa a generar activitat a la ciutat".

"És una situació absolutament vergonyosa i el que em sembla més preocupant és que l'Ajuntament no pren nota de la situació, no té intenció de resoldre'l i no el pren com una prioritat. Insistisc: no podem tindre una corporació i un alcalde que són la corporació i l'alcalde del no", explica Catalá.

Per a la portaveu del PP, "València necessita projectes, activitat econòmica, dinamisme i agilitat en tramitació. El que estem fent és anar en contra de direcció. Altres grans ciutats ens agafen el testimoni: Màlaga s'emporta la Copa Amèrica, Madrid tres de cada quatre euros d'inversió estrangera... És a dir, altres grans ciutats s'estan emportant les oportunitats de l'ocupació i nosaltres les perdem cada dia".

"Amb aquestes dades és necessari que des de l'Ajuntament es posen en marxa tots els mecanismes que permeten reactivar l'economia de la ciutat i per a això és necessari un pla per a desembossar el servei de llicències tant d'obres com d'activitat", va apuntar Catalá, qui adverteix que totes les propostes del PP per a millorar el servei han trobat el rebuig del Govern de Ribó i PSOE que segueixen en sis anys sense resoldre un problema vital per a una ciutat.

Destacats