El PP denúncia el nul avanç en la lluita contra la violència de gènere

"La Comunitat Valenciana ha passat amb Oltra a ser la segona autonomia amb més casos de violència masclista", afirmen

Guardar

La portaveu d'Igualtat del GPP en Les Corts, Marisa Mezquita
La portaveu d'Igualtat del GPP en Les Corts, Marisa Mezquita

La portaveu d'Igualtat del GPP en Les Corts, Marisa Mezquita, ha denunciat hui el nul avanç en la lluita contra la violència de gènere per part del Consell situant a la Comunitat en la segona autonomia amb pitjors dades de violència de gènere.

Mezquita ha denunciat que "la Comunitat Valenciana ha passat de ser la quarta autonomia amb més casos de violència masclista en 2015 a la segona hui dia, amb un increment del 70% en delictes contra la llibertat sexual".

Per a Marisa Mezquita, "el pacte valencià hauria d'estar complit al 100% però, en quatre anys de vigència, hi ha moltes mesures per complir, mentrestant, Oltra es dedica a prometre però les dones continuen esperant. La vicepresidenta està en altres menesters per a veure si recupera visibilitat, perquè la credibilitat l'ha perduda totalment. Les dones volen que faça una política útil, no una política bonica que en res afavoreix".

La portaveu popular ha revelat que "la Comunitat Valenciana registra un augment de les denúncies per violència de gènere del 3,6% respecte al tercer trimestre d'any amb dades del CGPJ, i ens situa en una taxa del 24,3, situant-nos sis punts més per damunt de la mitjana nacional. No veiem cap avanç en la lluita contra la violència de gènere".

La diputada popular ha assegurat que "des del GPP hem demanat a través de les esmenes als pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l'any vinent que es destinen més recursos per a posar en marxa d'una vegada per sempre nombroses mesures del Pacte valencià de violència de gènere que segueixen en l'aire a un any de finalitzar la seua vigència. Però el Botànic ha votat en contra de totes elles".

Mesquita ha assenyalat que "el Pacte valencià de violència de gènere només està executat en un 78% amb 4 anys de vigència. Oltra ha de deixar-se de tant de llenguatge inclusiu i de tanta autocomplaença quan la gent pateix misèria. Ha de complir amb els compromisos i executar el pressupostat".

Finalment, la portaveu popular ha manifestat que "és important establir els mecanismes que permeten l'avaluació contínua i periòdica de l'impacte de les mesures implantades i desenvolupades per a garantir la major efectivitat d'aquestes, en cas contrari estarem malgastant temps, diners i recursos".

Destacats