El PP denuncia a Compromis per vulnerar l'ordenança de publicitat amb el monòlit de la campanya de comerç

Els populars asseguren que la campanya vulnera tant l'ordenança reguladora de la publicitat en és espais públics com el Pla Especial de Ciutat Vella

Guardar

La portaveu del PP en Les Corts Valencianes i a l'Ajuntament de València i secretària general del PPCV, María José Catalá
La portaveu del PP en Les Corts Valencianes i a l'Ajuntament de València i secretària general del PPCV, María José Catalá

El Grup Municipal Popular ha presentat una denúncia contra Compromís per la col·locació d'un monòlit en la plaça de l'Ajuntament per a la seua campanya de comerç del 6 al 8 d'abril. La denúncia es presenta per vulnerar l'Ordenança reguladora de la publicitat i per incomplir el Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella.

La portaveu del PP, María José Catalá, ha anunciat hui la presentació de la denúncia perquè s'òbriga el corresponent procés sancionador perquè no es pot permetre que l'alcalde Ribó "convertisca la ciutat de València en el seu propi mas ocupant la via pública saltant-se ordenances i plans especials com el de Ciutat Vella", qui a més assegura que "va ser una campanya vergonyosa amb l'ús del xicotet comerç per a traure avantatge polític. S'han traspassat tots els límits de l'ètica i la decència política".

Els populars en la seua denúncia també recullen que es pot haver incomplit "el Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella, en el seu Capítol IV del Títol VIII, també regula la publicitat en l'àmbit protegit objecte d'aquest Pla, prohibint la publicitat exterior en tot el seu àmbit com a norma general i permetent algunes excepcions en cas de complir els requisits i obtindre l'oportuna llicència municipal".

El PP ha presentat la denúncia "per la col·locació d'aquest element publicitari en la plaça de l'Ajuntament del 6 al 8 d'abril de 2022 sense la corresponent autorització administrativa i instem el Servei Central de Procediment Sancionador perquè acorde l'inici de l'oportú procediment sancionador per a determinar les sancions econòmiques que corresponguen en virtut de l'article 26 de la mateixa ordenança".

Comerciants indignats

Catalá ha assegurat que a més amb aquesta campanya que Compromís va llançar la setmana passada "els comerços de la ciutat estan indignats, ja que estan usant el comerç" i assegurat que "el comerç de València no mereix un partit polític que grapege les necessitats i urgències del xicotet comerç. És una indignitat el que ha fet l'alcalde Ribó i Compromís, usant diners públics i la presentació d'una campanya utilitzant el més pur i brut de Compromís".

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, Mª José Catalá, va exigir la retirada immediata del monòlit que ha instal·lat Compromís en la plaça de l'Ajuntament en els quals es mescla la campanya municipal del bo comercie amb frases que volen vincular a la dreta amb la corrupció. "És vergonyós que Compromís convertisca la plaça de l'Ajuntament en la seua tanca publicitària estava plagada de mentides", va assegurar ahir la portaveu del PP.

La portaveu va qualificar de vergonyosa l'actuació de l'alcalde Ribó, "s'han traspassat tots els límits de l'ètica i la decència política. No es pot utilitzar la plaça de l'Ajuntament i les campanyes municipals per a atacar a altres partits polítics de la forma que ho ha fet Ribó i Galiana. És una vergonya que el seu sectarisme el porte al límit i la plaça de tots els valencians la convertisquen en la plaça de Compromís, de la qual disposen al seu antull i col·loquen elements ornamentals per a atacar amb mentides".

 

 

Arxivat a:

Destacats