El PP demanarà la compareixença de Mata en Les Corts per a explicar la seua reunió en la presó amb el cap d'una trama vinculada amb el seu partit

Eva Ortiz assenyala que haurien de predicar amb l'exemple els qui sempre donen lliçons als altres "perquè això no és ètic ni molt menys estètic"

Guardar

Eva Ortiz junta sindics
Eva Ortiz junta sindics
La síndica del grup popular en Les Corts, Eva Ortiz, ha anunciat que el grup popular sol·licitarà la compareixença de Manolo Mata "quan es presente el full de ruta de la comissió d'investigació d'Azud" després de conéixer-se la seua visita a la presó per a entrevistar-se amb el cap d'una trama de corrupció on pot estan implicats antics responsables del PSPV, entre ells el seu responsable de finances.Per a Eva Ortiz, "és evident que eixa visita necessita una explicació del número dos del PSPV. És important saber si eixa informació que rep el senyor Mata ha sigut posada en coneixement d'algun membre del partit socialista, del Consell o del president de la Generalitat. Si hi ha una situació de nerviosisme o de tensió que provoca que Mata haja hagut d'anar a la presó a informar-se".La síndica popular ha afirmat que "haurien de predicar amb l'exemple els qui sempre ens intenten donar lliçons als altres perquè això no és ètic ni molt menys estètic. Si el síndic socialista va a la presó a entrevistar-se amb el cap d'una trama corrupta algú hauria de donar explicacions. Fa temps que demanem explicacions de la trama corrupta dels germans Puig i no han donat explicacions. Ara no estaria de més que amb això sí que donaren explicacions. Imaginen-se què passaria si algú del PP es reunira en la presó amb algú implicat en una trama corrupta, o amb el senyor Bárcenas, per exemple".Eva Ortiz ha afirmat que "Mata sabia de la possible repercussió que podia tindre la seua visita. Això no li deixa en bon lloc ni a ell, ni al seu partit ni al seu president. És legal, però no és ètic ni molt menys estètic. Ni l'empresari és un client qualsevol ni ell un advocat qualsevol. Un és el suposat cap d'una trama corrupta que possiblement va finançar irregularment al PSPV i Mata és el número dos del PSPV. Que s'apliquen el que tant demanen als altres".La portaveu popular ha assenyalat que "ací no passava res amb els germans del president, però ara hi ha expedients oberts de conselleries o la Guàrdia Civil entra en les seus de les empreses. Quan un president de la Generalitat creu que és intocable, que pot fer el que vulga i continua levitant, pot ser el principi de la fi d'eixe president, creure que s'està per damunt del bé i del mal. Si fora ell, prendria nota i baixaria el grau de prepotència i de supèrbia".D'altra banda, Eva Ortiz ha anunciat que Manuel Alberola Romero és la persona proposada pel grup popular per a formar part del Consell audiovisual de la Comunitat Valenciana i que compareixerà dilluns que ve en la comissió.
Destacats