El PP demana reforç policial davant els venedors il·legals per Nadal

Guardar

manteros
manteros

El regidor del grup popular Santiago Ballester ha reclamat aquest dimarts al govern municipal que reforce l'operatiu la Policia Local que dóna cobertura als mercats extraordinaris de la ciutat i al control en els entorns comercials, especialment en la zona centre, davant el "devessall de llocs de venda il·legal que es produirà durant les campanyes de Nadal i les rebaixes".

En un comunicat, Ballester ha denunciat que "la venda ambulant il·legal s'ha estés de manera incontrolada per tota la ciutat, amb especial incidència en els mercats extraordinaris que se celebren rotativament cada dia de la setmana en distints barris".

"És una pràctica que, sense que el govern de Compromís i PSPV faça res per a evitar-ho, s'està produint de manera quotidiana en els mercats extraordinaris de la ciutat, però també cada vegada és més freqüent en espais on transiten gran quantitat de ciutadans que realitzen habitualment les seues compres, especialment en la zona centre", ha agregat.

Per això ha urgit a l'alcalde, Joan Ribó, al fet que accelere la posada en marxa de nou de la unitat UCO dia de la Policia Local perquè s'encarregue del control de la venda ambulant il·legal i dels mercats.

"Una part molt important de l'activitat dels comerciants se centra en el Nadal i en les rebaixes, i l'Ajuntament té l'obligació d'evitar la competència deslleial que suposa la proliferació de llocs de venda il·legal pels carrers de la ciutat", ha assegurat Ballester.

El control d'aquesta mena de venda "és més que necessari tant per la il·licitud de fet, per no disposar d'una llicència per a tal activitat, com pel perjudici als comerciants que sí que fan el seu treball de manera legal i per l'efecte anomenada que es produeix quan existeix impunitat".

"Després de l'eliminació de la unitat GOE de la Policia Local les denúncies de venedors de mercats extraordinaris i comerciants del centre han sigut constants per la invasió de llocs de venda il·legal davant la falta de control municipal", ha indicat l'edil.

La unitat de GOE de la Policia Local, creada per l'anterior govern del Partit Popular "va donar durant anys un servei eficient tant en el control de mercats com en nombrosos serveis de seguretat ciutadana", ha afirmat, i la decisió d'eliminar-la "no ha pal·liat la falta de personal en la Policia Local", sinó que ha provocat "que s'estenguen sense control conductes il·lícites com la venda no autoritzades, el botelló, el tràfic de drogues i la prostitució de carrer".

Destacats