El PP demana que FGV augmente la freqüència de metro i tramvia per a evitar les aglomeracions en hora punta

Guardar

metro covid
metro covid

El regidor del grup 'popular' a l'Ajuntament de València, Carlos Mundina ha demanat aquest dijous a la Conselleria de Política territorial i a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), que incrementen la freqüència de pas del metro i el tramvia per la ciutat davant les "aglomeracions" que s'estan produint els últims dies en hora punta.

Mundina ha advertit en un comunicat que amb l'inici del curs escolar i la recuperació de l'activitat laboral després de l'estiu, "hem vist que en hora punta el metro i el tramvia va molt ple, amb moltes dificultats per als passatgers per a mantenir la distància de seguretat, sobretot es produeixen aglomeracions en les línies que passen pels campus universitaris i el centre de la ciutat".

Davant aquesta situació, l'edil 'popular' ha urgit a la Conselleria i a FGV al fet que incrementen la freqüència de pas en les línies més utilitzades "de manera que no es repetisquen les imatges que hem vist en els mitjans de comunicació amb vagons replets en els quals el risc de contagi per Covid augmenta".

Segons ha insistit l'edil, la seguretat i fluïdesa del transport en la situació actual de crisi sanitària per la pandèmia del coronavirus, "hauria de ser una prioritat tant per a la Generalitat com per a l'Ajuntament, perquè són centenars de milers els ciutadans que necessiten imperiosament utilitzar-lo per a arribar als seus treballs, per a portar als seus fills al col·legi o per a moure's les persones majors".

Mundina ha proposat també que s'augmente l'oferta de combois de metro i tramvia en els dies en què hi ha programats aturs en l'EMT. "És fonamental que els governs de la Generalitat i l'Ajuntament de PSPV i Compromís milloren les condicions de seguretat i protecció, amb més freqüències de pas, tant en FGV com en EMT, si de veritat volen que el transport públic siga el principal protagonista de la mobilitat a València", ha finalitzat.

Destacats