El PP demana la compareixença del director d'À Punt sobre la sanció de Competència a les empreses "del clan Puig"

Eva Ortiz: "Alfred Costa ha de comparéixer el dimarts en les Corts per a donar compte de la sanció imposada a diverses productores per pactar preus"

Guardar

alfred costa
alfred costa

La portaveu adjunta del Grup Popular a les Corts i portaveu en la comissió de Radiotelevisió Valenciana, Eva Ortiz, ha afirmat avui que la compareixença d'Alfred Costa, el dimarts a les Corts, "ha de servir per a llançar llum sobre la sanció de Competència a les empreses del clan Puig per pactar preus".

Eva Ortiz s'ha pronunciat així sobre la pròxima compareixença del director general de la Societat Anònima de Mitjans de comunicació en el Parlament valencià. "Des del PPCV hem comprovat en multitud d'ocasions com des del Consell no volen donar cap explicació sobre el que passa amb les subvencions i les empreses dels germans del president. Esperem que aquesta compareixença sí que servisca per a aclarir alguna cosa i una vegada més reconeixem la valentia de la radiotelevisió valenciana en denunciar aquest cas", ha manifestat.

La diputada ha recordat que la Comissió de Defensa de la Competència de la Comunitat Valenciana va imposar una multa de prop de 43.000 euros a diverses mercantils lligades a Francis Puig, germà del cap del Consell -Comunicacions dels Ports, Kriol Produccions i Canal Maestrat- en observar un pacte de preus per part d'aquestes signatures per a aconseguir diversos lots d'un concurs de corresponsalies d'À Punt.

"A Costa li demanem transparència, ja que no la trobem en el Consell. Només demanem que explique què va ocórrer i com", ha assenyalat Eva Ortiz, qui ha reiterat que "malgrat les nombroses traves que ens estan posant des de diferents instàncies per a recaptar informació sobre els germans Puig, el PPCV està guanyant tots els recursos i aconseguint expedients i arribarem fins al final".

La diputada ha recordat, així mateix, que Alfred Costa també ha de respondre en la comissió sobre la reunió de la delegada d'À Punt a Castelló amb Francis Puig, tal com apareix recollit en converses de whatsapp. Finalment, Eva Ortiz ha assenyalat que aprofitarà la compareixença per a preguntar al director general d'À Punt per la cadena de fallades tècniques en la nit del 19 de març, que va portar a haver de suspendre la programació d'À Punt durant 20 minuts. "Volem saber què va ocórrer exactament i si va ser una fallada puntual o hi ha algun problema tècnic que puga portar al fet que es repetisca".

Destacats