El PP demana la compareixença de Mónica Oltra per a explicar l'incendi de la residència de Montcada

Bastidas denuncia que "la falta de gestió del departament d'Oltra és molt preocupant perquè afecta a col·lectius que necessiten d'una major atenció"

Guardar

La portaveu adjunta del Grup Popular en Les Corts i sotssecretària de política social del PPCV, Elena Bastidas
La portaveu adjunta del Grup Popular en Les Corts i sotssecretària de política social del PPCV, Elena Bastidas

La portaveu adjunta del Grup Popular en Les Corts i sotssecretària de política social del PPCV, Elena Bastidas, ha sol·licitat la compareixença de la Vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en Les Corts perquè doni compte de l'incendi ocorregut aquesta setmana en la residència de la tercera edat de Montcada.

Elena Bastidas ha afirmat que "al costat d'aquesta petició de compareixença, el GPP ha presentat una bateria de sol·licituds de documentació per a conéixer de primera mà l'estat i el funcionament de la residència en el moment dels fets".

Per part seua, Bastidas ha afirmat que "des del GPP hem volgut que passaran els 3 dies de dol decretat pel Consell per respecte al dolor de les famílies que han perdut a un ser estimat en aquest fatídic incendi".

"Però ara és el moment de les explicacions per part d'Oltra. Els valencians i les famílies afectades han de saber tota la veritat. És urgent una explicació de la Vicepresidenta en Les Corts".

El GPP ha sol·licitat la còpia de l'expedient de contractació pel qual es va adjudicar la gestió de la residència de majors de Montcada, la relació de llocs de treball de la residència, la còpia de l'acta d'inspecció del mes de juliol, la relació de les inspeccions efectuades des de 2015 fins avui en els centres dependents de la Conselleria; així com els informes i documentació elaborats per tots els serveis d'emergències que van acudir a l'incendi.

En aquest sentit, també s'ha sol·licitat la relació de tots els plans inscrits en el Registre Autonòmic de Plans d'Autoprotecció i la relació dels plans d'evacuació i emergències dels centres dependents de la Conselleria.

"Tenir tota la informació és molt important per a saber què és el que realment va ocórrer i que és el que farà el Consell per a evitar que es puguen produir fets tan lamentables com els que hem viscut aquesta setmana", ha matisat Bastidas.

D'altra banda, la portaveu adjunta del GPP ha lamentat que "la falta de gestió del departament d'Oltra és molt preocupant perquè afecta col·lectius que necessiten una major atenció. No estem parlant d'expedients, estem parlant de persones que estan sota l'atenció i tutela de l'administració valenciana".

Bastidas per la seua part ha recordat que "el caos i el col·lapse administratiu en el departament d'Oltra, en qualsevol moment, és greu, però en aquesta situació de pandèmia encara ho és més. És una mostra més de desídia absoluta en llocs tan sensibles que han representat ja en la primera ona una gran mortalitat".

Arxivat a:

Destacats