El PP demana a Puig el cessament del responsable de vacunació a la Comunitat Valenciana pels seus "continus empastres i falta de previsió"

El portavoz de Sanidad del PPCV José Juan Zaplana califica de “incompetente” al responsable por las irregularidades en la administración, el veto a sanitarios de la privada y la falta de previsión con las jeringuillas y la segunda dosis

Guardar

Jose Juan Zaplana pleno
Jose Juan Zaplana pleno

El portaveu de Sanitat del PPCV José Juan Zaplana qualifica d'"incompetent" al responsable per les irregularitats en l'administració, el veto a sanitaris de la privada i la falta de previsió amb les xeringues i la segona dosi

El portaveu de Sanitat del Grup Parlamentari Popular a les Corts, José Juan Zaplana, ha reclamat a Puig el cessament immediat dels responsables de vacunació a la Comunitat Valenciana pels seus "continus empastres i falta de previsió".

El portaveu popular ha demanat responsabilitats polítiques a Puig "davant la falta d'organització, previsió i irresponsabilitat amb la vacunació a la Comunitat Valenciana des del primer dia. No pot ser que s'hagen posat vacunes a més de 150 persones segons el president, que segur que són més, perquè estem coneixent familiars, exsanitaris jubilats, gent que no havien d'haver rebut les vacunes en aquest primer pla per no estar en els grups de risc ni en els protocols, i no succeïsca res".

Per a Zaplana, "si és un o dos els qui es cola és la seua responsabilitat, però quan hi ha tanta gent es demostra que la gestió de la Conselleria és nefasta. Puig ha d'assumir les responsabilitats i cessar la persona responsable de l'administració de vacunes".

"Ha de ser destituït primer per aquesta administració irregular de vacunes a persones no adequades; segon pel veto als sanitaris de la sanitat privada per sectarisme fins a l'extrem que un jutjat d'Alacant ha obligat a establir la vacunació a tots els sanitaris tant públics com privats; i tercer, per la falta de previsió en quedar-nos sense vacunes i perillar la segona dosi", ha indicat.

El diputat popular ha afirmat que "la falta de previsió de Sanitat ha provocat que en aquests moments ens trobem que no tenim xeringues adequades i tampoc tenim vacunes. Les persones que han rebut la primera dosi, temen que la segona s'establisquen en uns límits que no puguen arribar a temps de subministrar-la-hi. No tenien cap pla".

Zaplana ha indicat que "l'empastre és tan gran en aquesta gestió que els responsables han de ser destituïts immediatament. No pot ser que la secretària autonòmica de Sanitat i la seua directora general, totes dues de Compromís, vagen a fer-se fotos quan arriben les vacunes com si fos la Copa del Món i després en la gestió s'amaguen com a estruços sense donar explicacions clares de què està passant amb les vacunes".

Finalment, José Juan Zaplana ha afirmat que "aquesta nova incompetència de l'equip que dirigeix el sistema sanitari col·loca als sanitaris i als professionals en una situació molt feble en la lluita contra el virus, arriscant la seua salut i posant en perill la seua vida".

Arxivat a:

Destacats