El PP de València sol·licita l'execució de les obres del pas de vianants i la unió del carrer Ministre Luis Mayans

La portaveu Mª José Catalá ha visitat la zona per a veure la zona i conéixer les necessitats dels veïns de Morvedre i Zaidia

Guardar

La portaveu del PP, Mª José Catalá, conversant amb representants veïnals
La portaveu del PP, Mª José Catalá, conversant amb representants veïnals

El Grup Municipal Popular ha sol·licitat PP sol·licita que es realitze de manera immediata les obres del pas de vianants i la unió del carrer Ministre Luis Mayans, aprovats en l'última convocatòria dels Pressupostos Participatius ,"i que els veïns no saben quan es realitzarà el projecte malgrat les necessitats del mateix en la zona", ha apuntat el regidor popular Carlos Mundina.

Els populars han presentat en aquest sentit una moció a la Comissió de Desenvolupament i Renovació Urbana, Habitatge i Mobilitat després de la visita de la portaveu del PP, Mª José Catalá, i els regidors Carlos Mundina i Santiago Ballester a la zona. En la trobada, els veïns li van plantejar la urgència de realitzar aquesta obra per a tornar a reunificar el carrer, que ara mateix es troba dividida en dos.

En aquest sentit, Mundina ha apuntat que s'ha de suprimir la mitjana central en tota la secció del carrer Ministre Luis Mayans en la seua intersecció amb el carrer Platero Suarez, i s'han de crear sengles passos de vianants a banda i banda per a facilitar la mobilitat per als vianants i la circulació de vehicles en el sentit actual de la marxa.

El carrer Ministre Luis Mayans, que es troba en el barri de Morvedre en el districte de Trànsits, es veu interrompuda la continuïtat, tant per als vianants com motoritzada, per l'existència al carrer Platero Suarez d'una mitjana que impedeix l'encreuament de la mateixa en línia recta i divideix en dos trams la primera. Aquesta divisió es va realitzar en la reurbanització del carrer Platero Suárez fa uns anys.

El regidor ha apuntat que, segons consta en el projecte dels pressupostos participatius, s'ha de fer desaparéixer la tanca central i l'alineació de palmeres, executant dos passos de vianants a banda i banda de la intersecció d'aquests carrers, i facilitant la continuïtat del trànsit rodat en el sentit actual de la marxa. "Esperem que l'Ajuntament respecte al projecte original presentat pels veïns i no vaja amb noves idees d'última hora", ha suggerit.

"Els veïns ens van explicar en la nostra recent visita a la zona que els dos passos de zebra són necessaris per a donar continuïtat i que no volen que es limite a l'únicament d'una pas de vianants en un dels costats de la intersecció dels referits carrers, mantenint la mitjana actual que talla el trànsit de vehicles en el sentit cap al carrer Maximiliano Thous i la Avd. Primacial Reig.", ha afegit Mundina.

Per a Carlos Mundina, "aquesta és la vertadera essència dels pressupostos participatius, que els veïns que viuen en una zona presenten les seues necessitats reals per a millorar la seua vida diària. Cal atendre urgentment aquesta petició i que no es quede en un calaix com ha passat amb molts altres projectes d'anys anteriors dels pressupostos participatius."

Finalment, ha indicat que a més d'aquesta petició els veïns també els van explicar la necessitat de "més neteja en la zona, més freqüència de recollida de residus i estris per a evitar incendis en la zona de contenidors, com va succeir fa unes setmanes afectant vehicles aparcats i, com en moltes zones de la ciutat, major presència policial", ha conclòs.

Destacats