El PP de València denuncia l'embós de 3.334 llicències d'activitat

Segons afirmen els populars, aquest 2021 només s'han concedit 146 llicències d'activitat

Guardar

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá
La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá

"El Govern de Ribó i PSOE té embossades més de 3.334 llicències d'activitat embossades, d'elles 1.310 llicències ambientals i 791 llicències d'espais públics. L'embós va en augment cada any sense que engeguen cap pla específic mentre se segueix perdent el nombre de funcionaris del servei, no solament ho reforcen sinó que perd personal. L'any que ve hi haurà un funcionari menys en el servei", afirmen desde el Grup Municipal Popular.

La portaveu del PP, María José Catalá, ha advertit que aquest col·lapse tant de llicències d'activitat com d'obres "significa un fre per a l'activitat econòmica i per punt a la creació d'ocupació. El Govern de Ribó i PSOE hauria de ser àgil per a donar resposta a les persones que volen seguir invertint en la ciutat, no pot mantindre's el ritme per a resoldre les llicències. Tenim uns funcionaris molt professionals però és necessari reforçar el servei amb urgència per a ser més àgils".

Té embossades Ribó i PSOE més de 3.000 llicències d'activitat i espectacles en la ciutat València, i en més de set mesos de l'any 2021 només s'han concedit 146 llicències d'activitat, una mitjana de 12 al mes. La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha assegurat que "des del meu grup seguim insistint a reforçar el servei de llicències tant urbanístiques com d'activitat doncs el ritme de concessió és massa baix per a poder reactivar l'activitat econòmica de la ciutat ara que estem eixint ja dels efectes de la pandèmia".

Catalá insisteix que "l'administració no ha de ser un tap per a les inversions que arriben a la ciutat, i no pot tardar-se anys a aconseguir una llicència d'obres o d'activitat, doncs cada mes que pansa és una pèrdua d'oportunitat per a generar riquesa a València i el més important generar ocupació. No poden seguir posant pegats i ha d'ampliar-se amb urgència la plantilla tant de llicències d'obres com d'activitat perquè s'acceleren els terminis. Això permetrà que qui vulga invertir un euro en aquesta ciutat per a generar treball puga fer-ho al més prompte possible".

Finalment, Catalá assenyala que "és necessari desembossar el servei de llicències d'obres i d'activitat per a generar ocupació, doncs València amb 66.000 aturats en les llistes d'INEM és necessari prendre mesures que incentiven les inversions en la ciutat, i aquests llargs processos per a aconseguir una llicència no ajuden a reactivar l'economia".

I fa quasi un any s'engegava una eina per a desembossar les llicències amb l'autorització d'empreses col·laboradores de certificació, però la realitat és que després de quasi un any "només s'han donat quatre llicències a través d'entitats col·laboradores com si es fa en un altre Ajuntaments com el de Madrid".

L'embós per a aconseguir una llicència es manté en la ciutat i el pla articulat pel Govern de Ribó i PSOE ha suposat un nou fracàs per a poder desembossar les llicències urbanístiques.

Destacats