El PP de València demana un bo gratuït de l'EMT per als refugiats ucraïnesos

Sol·licita també a l'Ajuntament que oferisca cursos de formació d'aprenentatge de llengües oficials i recursos de formació i ocupació

Guardar

La regidora del Grup Municipal Popular, Marta Torrado
La regidora del Grup Municipal Popular, Marta Torrado

El Partit Popular de l'Ajuntament de València ha presentat dues mocions a l'Ajuntament perquè el govern municipal es bolque en l'acolliment dels ciutadans d'Ucraïna que fugen de la guerra i els facilite la seua inserció sociolaboral.

"Hem presentat dues mocions per a ajudar a la inserció sociolaboral dels milers de refugiats que arriben a la ciutat de València fugint de les bombes. Creiem fonamental que el govern municipal oferisca tots els seus recursos per a donar els millors serveis a aquestes persones que han hagut d'abandonar la seua casa i el seu treball i que encara estan en xoc", ha afirmat Marta Torrado.

En aquest sentit, el PP demana que l'EMT aprove la gratuïtat del transport públic expedint a aquest efecte un bo especial per als refugiats ucraïnesos que han fugit de la guerra fins que aconseguisquen la seua inserció sociolaboral.

"Estem davant una situació excepcional per l'arribada massiva de refugiats i la gratuïtat de l'EMT pot ajudar a aquestes persones que arriben a la nostra ciutat sense treball i que no parlen el nostre idioma i que una vegada arriben a València han de realitzar trasllats i gestions per a regularitzar la seua situació" ha explicat Torrado.

D'altra banda, i amb l'objectiu d'ajudar-los a la seua màxima integració a València i al fet que troben un lloc de treball, el PP ha presentat una moció en la comissió d'Hisenda amb l'objectiu que Ajuntament de València oferisca els seus recursos de formació i ocupació a les persones refugiades arribades d'Ucraïna que ho sol·liciten, així com cursos de formació d'aprenentatge de llengües oficials als refugiats ucraïnesos.

"Estem davant una situació excepcional per l'arribada massiva de refugiats i és necessari donar totes les facilitats a aquestes persones que fugen del drama de la guerra. Demanem una actuació coordinada i eficaç per a evitar situacions com les viscudes la setmana passada de refugiats dormint en el gimnàs de la Policia Local per falta d'un espai més adequat", ha finalitzat la regidora Torrado.

Arxivat a:

Destacats