El PP de Catalá denuncia que "el Govern de Ribó i PSOE acumula 1.550 persones en les llistes d'espera per a accedir a un habitatge social"

Catalá: "L'Ajuntament en cinc anys només ha construït quatre habitatges de promoció pública a la ciutat, ni tan sols una per any"

Guardar

Català Jorge Gil EP
Català Jorge Gil EP

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha denunciat la "falta d'habitatges socials a València i la ineficaç gestió municipal per a posar en marxa habitatges de promoció pública", en cinc anys de Govern de Ribó i PSOE només s'han construït 4 habitatges de promoció municipal a la ciutat mentre continua incrementant-se les llistes d'espera per a accedir a un habitatge social.

El Govern de Ribó i PSOE, segons la resposta a les preguntes del PP, acumula 1.550 persones en les llistes d'espera per a poder accedir a un habitatge social. Això demostra la falta de polítiques socials del govern de Ribó que continua deixant enrere a persones que requerisquen una cosa tan essencial com un lloc on viure.

Catalá ha assenyalat que "el govern del Rialto continua fent aigua en la seua política social i especialment en política d'habitatge. Ni l'empresa municipal AUMSA ni el mateix Ajuntament no han estat capaços d'aconseguir un parc d'habitatges per a donar resposta a les necessitats de la població més vulnerable de la ciutat".

La portaveu del PP ha advertit que el Pla estratègic de l'Habitatge 2018-2023 "és un fiasco", perquè segons ha indicat, "a penes han començat a construir ni un sol habitatge públic de les 327 que inclou el Pla estratègic de l'Habitatge 2018-2023" i "difícilment es lliuraran les claus de nous habitatges públics a persones i famílies que les necessitaren abans de 2023".

En aquest sentit, ha revelat que "des que es va aprovar el Pla Estratègic d'Habitatge per a la Ciutat de València 2018-2023, no s'ha reunit ni una sola vegada la Mesa de seguiment del pla, que a més no es va constituir fins a desembre de 2019".

Del pla estratègic de l'Habitatge 2018-2023, que ha d'executar AUMSA, la dels 327 habitatges públics prevists només han lliurat les claus de 4 habitatges socials en la zona de Tapinería.

Fiasco del pla de compra d'habitatges

I fiasco també ha estat el programa de compra d'habitatges buits de l'Ajuntament per a lloguers socials, dotat amb un milió d'euros, tan sols s'han adquirit dos habitatges. "Amb més de 57.000 habitatges buits que hi ha a València (dades pla habitatge Ajuntament 2017-2021), només aconsegueixen adquirir 2 habitatges per a reformar-les i posar-les a disposició amb lloguers socials", ha indicat Catalá.

"El fracàs de les polítiques d'habitatge social de Ribó i el PSOE queda també palés és la incapacitat demostrada per a adjudicar la totalitat del pressupost del programa municipal de reforma i lloguer d'habitatges buits (reviure)", ha ressaltat Catalá.

Quan ja ha finalitzat el termini per a presentar sol·licituds en el programa reviure, queden per adjudicar 160.000 euros dels 500.000 € pressupostats, i només s'ha adherit al mateix 17 propietaris d'habitatges, que rebran una ajuda per a reformar de 20.000 €.

D'aquests 17 habitatges, 3 d'elles sortiran amb un lloguer de 640 euros al mes, "una quantitat per a res assequible per a les persones i famílies amb dificultats econòmiques que necessiten urgentment un habitatge", ha criticat Catalá.

Destacats