El PP critica que les regidories de Joventut, Turisme i Envelliment actiu "no han invertit ni un euro en 9 mesos de l'any 2021"

"Ribó i el PSPV només compleixen amb els veïns per a cobrar-los a impostos perquè després els diners de les inversions no arriba als barris"

Guardar

La portaveu del PP en Les Corts, Maria José Catalá
La portaveu del PP en Les Corts, Maria José Catalá

El PP de l'Ajuntament de València critica que "fins a sis de les regidories del Govern de Ribó i PSOE a tres mesos d'acabar l'any 2021 no han invertit un sol euro". Entre elles es troben regidories com a Turisme, Joventut i Envelliment Actiu. La meitat de les regidories no arriba ni al 25% i només dues delegacions estan per damunt del 50% d'inversions executades. A penes els queden tres mesos, i la projecció indica que serà el pitjor any en execució i segur que no s'arriba ni al 50%.

"Si a principis d'octubre criticàvem que estaven pendent d'executar més del 80% de les inversions, la situació per delegacions encara ens deixa més preocupats, ja que la meitat d'elles no han executat ni un terç de les inversions previstes, estan per davall del 25% d'execució", explique la portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, qui adverteix de la nul·la gestió d'un Govern de Ribó i PSOE "més pendent de les xarxes socials i de bregues entre ells que de treballar pels ciutadans en una ciutat on la inseguretat s'estén per tots els barris, cada vegada està més bruta i amb les llicències i el trànsit embossats".

Catalá ha afirmat que "Ribó i el PSPV només compleixen amb els veïns per a cobrar-los els impostos perquè després els diners de les inversions no arriba als barris"

Una de les delegacions clau per a aconseguir abaratir l'habitatge a la ciutat és la d'Habitatge, però la realitat és que en 9 mesos de l'any només ha executat el 10% de les inversions previstes. Ribó i PSOE un altre any més continua suspenent en matèria d'habitatge, en sis anys de govern només han sigut capaços de construir 5 habitatges de promoció pública, lluny de les més de 1.200 d'Ajuntaments com Madrid.

En Patrimoni s'ha executat un 0,8%, Emergència Climàtica un 1,3% o en gestió de residus urbans i neteja un 6,5%, Jardins un 10,6% o gestió d'obres d'infraestructures un 14%. Tampoc la cultura sembla tindre bons gestors, ja que la delegació de Patrimoni i recursos culturals només ja executat el 19,7% de les inversions, no debades el Palau de la Música porta dos anys i mig tancat i sense data per a començar les obres. Tardaran més a arreglar els sostres que van caure que el que van durar els obres de construcció del Palau.

Amb més de 63.000 valencians en les llistes de l'atur, el Govern de Ribó i PSOE segueix amb una escassa inversió i la delegació de Formació i ocupació només ha executat el 17,3% del seu pressupost. Mentrestant, Serveis Socials només ha executat el 22,5%.

La preocupació del Govern de Ribó i PSOE pel medi ambient es tradueix en un 21,5% d'execució de la regidoria de Devesa-Albufera o el 3,2% de qualitat acústica i de l'aire.

Ribó i PSOE ni saben gestionar ni pressupostar
Un pressupost o mal fet o mal gestionat. L'estat d'execució del pressupost de 2021 està en la pitjor situació dels últims sis anys. Només s'han invertit en els nostres barris d'un total de 42,7 milions d'euros d'un pressupost total de 223,5 milions d'euros. A tres mesos d'acabar l'any queden més de 180 milions d'euros per invertir a la ciutat de València. Queda per executar el 81% del pressupost de 2021 quan estem a pocs mesos d'acabar l'any.

"A tres mesos d'acabar l'any 2021 encara estan pendents d'executar el 81% de les inversions previstes per a aquest exercici. Només ha executat el 19,1% de les inversions i lamentablement acabarem l'any amb menys del 50% de les inversions sense executar en els nostres barris i districtes. La situació és evident que respon a la incapacitat en la gestió d'un govern municipal dividit que no pensa en els veïns d'una ciutat que cada vegada és més insegura, més bruta i més embossada", va advertir hui la portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá.

No obstant això, "el que si fa amb excel·lència el Govern de Ribó i PSOE és recaptar. La seua pujada d'impostos i taxes de l'any 2020 s'ha plasmat en una recaptació a aquestes dates de 316,9 milions d'euros. No obstant això, aquesta celeritat a augmentar la pressió fiscal als veïns contrasta amb l'escassa inversió en els nostres barris. De cada 7 euros que recapta el Govern de Ribó i PSOE només 1 euro arriba als veïns", va apuntar Catalá.

Destacats