El PP critica que "DecidimVLC és un gran fiasco" i que "estan pendents 81 projectes"

Ferrer San Segundo: "La vertadera raó que s'amaga després de l'anunci de la seua pròxima revisió, és camuflar en una convocatòria biennal el baix nivell d'execució del Decidim"

Guardar

Valencia lidera una revolución fiscal con una rebaja del IBI del 20 %
Valencia lidera una revolución fiscal con una rebaja del IBI del 20 %

La portaveu adjunta del Grup Municipal Popular, María José Ferrer San Segundo, ha denunciat el "fiasco" dels pressupostos participatius DecidimVLC. El "balanç de les cinc edicions del programa "revela una pèssima gestió de l'execució de les propostes", i la realitat és que "estan pendents ni més ni menys que 81 projectes i de les dues últimes edicions no s'ha executat res".

"Després de mesos d'apagada informativa, l'anunci d'una revisió del Decidim no pot resultar més decebedor. El Govern Ribó i PSOE no sols tornarà a mantindre, per quart any consecutiu (cinc si es confirma el seu format per a dos anys), la partida destinada al DecidimVLC (8 milions a l'any), sinó que a més demora a 2022 l'activació de la convocatòria de l'edició que corresponia a 2021, per la qual cosa en presentar-se a partir d'ara amb caràcter biennal, hi haurà barris i pedanies de la ciutat que encadenen diversos anys seguits sense rebre inversions a través dels pressupostos participatius", ha assegurat l'edil popular.

En particular, Populars València denuncia "que el govern Ribó-PSPV enganye els veïns anunciant que duplicarà el pressupost del Decidim quan el que fa és sumar la mateixa dotació de dos anys".

Ferrer San Segundo ha revelat que "la vertadera raó que s'amaga després de l'anunci de la seua pròxima revisió, és camuflar en una convocatòria biennal el baix nivell d'execució del Decidim".

Per això, el Grup Popular ha demanat en Moció que s'augmente la dotació pressupostària per a garantir que tots els barris de València tinguen almenys una inversió; que les Bases de la 7a edició del DecidimVLC s'aproven i activen en aquest exercici 2021; que encara que el pagament de les inversions puga ser biennal, els ciutadans puguen fer propostes i votar en cada exercici com en l'actualitat, sense dilatar la consulta democràtica; i que l'Ajuntament de València complisca ja en aquesta edició amb les recomanacions de l'Agència Antifrau, almenys les que va acceptar. Però van votar en contra Compromís, el PSPV i Vox.

Les bases reguladores de la pròxima edició del DecidimVLC, ajornada a l'any que ve, tampoc inclouran la possibilitat de votar "no" a propostes que s'entenguen per part de la ciutadania com especialment lesives per als seus interessos o que manquen d'un consens social prou ampli, "a pesar que tan democràtic és votar 'sí' com 'no' a una proposta", ha manifestat María José Ferrer San Segundo.

Tampoc es permetrà als ciutadans ordenar, en una escala numèrica, les propostes que passen a fase de votació segons les seues preferències. "Des del Grup Municipal Popular, hem plantejat totes dues propostes en nombroses ocasions, sent rebutjades sistemàticament per l'equip de govern en totes les ocasions. Perquè parlen molt de participació, però veten les millores que podrien ampliar-la", ha lamentat l'edil popular.

"L'anunciada revisió-camuflatge dels pressupostos participatius és, clarament, el reconeixement per part del Govern municipal del seu fracàs en l'aplicació d'aquesta eina", ha assegurat Ferrer San Segundo.

Com revela la viceportaveu popular, "el nivell d'execució de les dues últimes convocatòries del DecidimVLC de les quals es faciliten dades (2018/2019 i 2019/ 2020) se situa en aquests moments en l'absoluta 'res': un 0%, tant una com altra convocatòria". I encara no es proporcionen dades d'execució de l'anterior edició (2020/2021), malgrat haver transcorregut ja huit mesos des que es van donar a conéixer els seus resultats.

Com assenyala la regidora Popular, María José Ferrer San Segundo, aquest fracàs es confirma amb una altra dada igualment il·lustrativa: "encara existeixen 81 propostes per executar procedents de les últimes quatre consultes ciutadanes de les quals es disposen dades (2016/2017, 2017/2018, 2018/2019 i 2019/2020), entre elles, la redacció del projecte per a la remodelació de les avingudes Giorgeta i Pérez Galdós de l'any 2016"-

Més de 200 propostes (213 exactament), si s'inclouen en el còmput les 132 que van resultar seleccionades en l'última edició (2020/2021) i de l'estat d'execució de la qual no s'informa res en la pàgina web.

Així mateix, a poc més de dos mesos que finalitze el present any, encara no s'ha executat cap dels projectes triats en les dues últimes.

Arxivat a:

Destacats