El PP critica "la tebiesa de Puig a Brussel·les" per a defensar als citricultors

Guardar

miguel-barrachina
miguel-barrachina

El portaveu adjunt del Grup Popular en les Corts, Miguel Barrachina, ha criticat que "la tebiesa" del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en el seu viatge a Brussel·les "deixa als peus dels cavalls als citricultors valencians".

Barrachina ha assenyalat que "la visita de Puig a Brussel·les és un altre nou fiasco d'un president incapaç de defensar la citricultura valenciana". "La vaguetat mostrada per Puig en les seues entrevistes amb responsables europeus respecte a la situació de la nostra citricultura evidencia la seua falta de capacitat per a influir", ha agregat el diputat mitjançant un comunicat.

"Puig sap que té tot el suport del PP en la defensa de l'economia i l'agricultura valenciana però ha de prendre mesures de forma ràpida i contundent perquè no ens torne a ocórrer com en l'última PAC", ha afegit.

Per al 'popular', "els agricultors no han pogut tindre pitjor fortuna, ja que una de les pitjors campanyes citrícoles s'ha ajuntat amb un govern absent, incapaç, que no els defensa i els ha abandonat".

"Els acords de comerç són importants per a una Comunitat Valenciana netament exportadora però perquè no siguen perjudicials per als productors agrícoles ha de fer-se un bon ús d'eixos acords. No obstant això ens trobem amb un govern d'Espanya i un ministre amb deixadesa i desídia", ha manifestat.

Barrachina ha manifestat que "és incomprensible que el govern d'Espanya no defense els interessos dels agricultors valencians davant la Comissió Europea, ni siga capaç de preservar les produccions citrícoles dels nostres agricultors enfront de les importacions del sud d'Àfrica".

A més, ha asseverat que "el govern d'Espanya no ha defensat, ni reclamat ni invocat la limitació de l'entrada d'eixes exportacions que podien causar danys a les nostres produccions originals com així està succeint".

Destacats