El PP assenyala que "les mentides del conseller Marzà no poden ocultar la seua falta de planificació en l'inici de curs"

Elena Bastidas i Beatriz Gascó demanen a Marzà "menys mentides i autocomplaença i més donar resposta als múltiples problemes del nou curs"

Guardar

Imagen rueda de prensa inicio curso
Imagen rueda de prensa inicio curso
El PP ha assenyalat que "les mentides del conseller Marzà no poden ocultar la seua falta de planificació i el caos en l'inici de curs". En la roda de premsa de valoració de l'inici de curs la portaveu d'Educació del Grup Popular en les Corts, Beatriz Gascó, ha assenyalat que "els problemes en l'educació valenciana tenen el mateix comú denominador: les mentides del conseller Marzà".Gascó ha assenyalat que "el conseller esmente quan diu que el curs es posa en marxa amb normalitat. Així ens ho traslladen tots els equips directius. De fet, en aquests moments la plataforma informàtica Ítaca és d'impossible accés i ha col·lapsat als centres que no poden registrar nous docents, tramitar baixes o notificar les necessitats de personal. El sistema educatiu està sent un caos, no poden treballar amb normalitat en els centres mentre Marzà afirma que tot funciona fenomenal malgrat que no estan podent treballar: ni la inspecció, ni els professors, ni registrar altes o baixes... i tot per deixadesa i falta de previsió. Els directors i els docents se senten insultats quan senten el conseller dir que tot està bé".Beatriz Gascó també ha fet referència a la web família, tancada per la Conselleria fins a meitat de setembre. "No obstant això dóna l'alternativa amb la web Aules destrals que és un pamflet propagandístic que incompleix la llei de publicitat institucional. Tanquen una per a redirigir a les famílies a aqueixa web que pretén manipular als pares".Per a la diputada popular, "la part pedagògica i de gestió educativa és un desastre en el nou curs. Això sí, la part propagandística és fantàstica. Hi ha falta de previsió, de planificació, de transparència i d'execució. Menys autocomplaença i més donar resposta als múltiples problemes que han sorgit en l'inici de curs escolar".Beatriz Gascó s'ha centrat en alguns aspectes que demostren la falta de planificació i el desastre en la gestió. "Els dispositius tecnològics arriben tard, les tauletes, la connectivitat... i els centres s'han sentit abandonats. Les instruccions d'inici de curs van arribar tres dies abans d'agost i el conseller diu que ha sigut una comunicació fluida i constant. Ni parla ni negocia".

"Seguretat en els centres i increment de docents"

"Respecte a la seguretat en els centres educatius -ha continuat- els protocols covid els van haver de fer els docents el passat curs, el material sanitari va arribar tard i es va triplicar el nombre de baixes entre docents. Per a aquest curs, han retallat els monitors de menjador pel qual es trencaran els grups bambolla obligatòriament, no autoritzen els desdoblegues amb trenta alumnes, i els docents poden entrar en totes les aules. També estem a la cua a nivell nacional en la vacunació en menors. Marzà diu que els centres són segurs sense fonament".La portaveu popular ha indicat que "tampoc és cert l'increment de docents. No hi ha reforços i els equips directius de primària ho estan passant malament. En l'orientació, el nou model que substitueix els SPES s'està aplicant sense planificació ni previsió. Quan els orientadors van arribar ahir als centres no sabien res ni les seues funcions: si es baixen ràtios, si arribaran més recursos... Diuen que hi ha un orientador per a cada centre, però hi ha més centres que els 841 orientadors".També ha reivindicat la infermeria escolar, "encara que només siga per execució de sentència del Cecova. No sabem què passarà amb els xiquets amb malalties cròniques quan els centres de salut estan col·lapsats. Tampoc executen el pressupost: dels 23 milions d'euros per a innovació només han executat 5, en FP de 48 milions han pagat un o d'infraestructures educatives de 311 milions d'euros han pagat 11 milions".

"Va prometre acabar amb els barracons"

Beatriz Gascó ha recordat, respecte als barracons, que "a l'agost 2015 Marzà va dir que acabaria amb ells en una legislatura. El curs passat va acabar amb 16.254 alumnes en barracons, segons la informació oficial. I aquest curs comença amb més de 19.000 alumnes en barracons".La responsable popular ha afirmat que "les prioritats de Marzà no són pedagògiques. Només li importa mantenir neta la seua imatge i per a això no dubte a mentir de manera permanent mostrant una realitat aliena als centres. No usa el consens sinó el corró, incapaç de solucionar els greus problemes d'inici de curs escolar. Evita les ordres per a evitar la taula de negociació i només envia cartes"."El conseller Marzà està pendent de la propaganda i l'autobombo deixant de costat a les famílies, alumnes i docents. Té una necessitat imperiosa de blanquejar la seua imatge de manera constant ocultant els problemes", ha assenyalat.Per part seua, la sotssecretària de Política social del PPCV, Elena Bastidas, ha assenyalat que "des del PPCV estarem al costat de les famílies i els docents davant aquesta situació. El Botànic ha suspés el curs abans de començar. Trauen excel·lent en la propaganda, però suspenen en la gestió".

Arxivat a:

Destacats