El PP anuncia que plantarà cara a l'aplicació de la llei Celaá en la Comunitat “perquè lleva drets als valencians”

La portaveu popular d'Educació en Les Corts, Beatriz Gascó, presenta 40 esmenes als pressupostos de la Generalitat per a pal·liar l'aplicació de la llei Celaá a les aules de la Comunitat

Guardar

Beatriz Gascó en rueda
Beatriz Gascó en rueda

El PPCV plantarà cara a l'aplicació de la llei Celaá en la Comunitat "perquè lleva drets als valencians".

Així ho ha anunciat la portaveu d'Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, en roda de premsa per a presentar les 40 esmenes específiques contra aspectes de la Llei Celaá als Pressupostos de la Generalitat per a l'any vinent amb les quals es busca pal·liar els efectes de la seua pròxima aplicació a les aules de la Comunitat. "Demanem que l'educació no siga moneda de canvi amb els partits nacionalistes i que es respecte la llibertat dels valencians".

Gascó ha advertit que "si s'aprova la llei Celaá en els actuals termes ens quedarem sense aqueix marc jurídic necessari per a parar-li els peus al nacionalisme que pretén arrabassar-li la llibertat als valencians. Una vegada aprovada, no hi haurà possibilitats de fer-li front en els tribunals".

La portaveu popular ha assenyalat que "la Llei Celaá aposta per la mediocritat i no pretén corregir les deficiències del sistema. Per això hem presentat esmenes perquè en primària i secundària no es permeta promocionar ni titular amb suspensos. També demanem donar beques per a premiar a la gent que més s'esforça. Que l'avaluació a l'alumnat i professorat siga externa i donar ajudes i més pressupost per a les altes capacitats amb mig milió d'euros. També es demana destinar un milió d'euros per a la millora i lluitar contra l'abandó escolar".

Beatriz Gascó ha assenyalat que amb aquesta llei, "els coneixements passen a un segon pla i la política a un primer pla. Transfereix totes les competències d'Educació a les comunitats autònomes i això és perillós. Continuarem barallant perquè el català no bandege al castellà i al valencià de les aules de la Comunitat. Presentem esmenes perquè no es permeta catalanizarnos". En concret, en una esmena es demana que el castellà no deixe siga llengua vehicular i que es respecten les zones castellà parlants. En una altra esmena perquè s'actue contra la catalanización a les aules de la Comunitat i que es deneguen subvencions a aquelles entitats que facen apologia de l'independentisme i vagen contra al Constitució Espanyola i el nostre Estatut".

La diputada popular ha afirmat que demanem "garantir la llibertat, la pluralitat i el valencianisme i no la imposició del català com pretén Baldoví amb aqueixa esmenes conjuntes a la llei que ha signat amb ERC i Bildu. Demanem més educació i menys catalanización".

Així mateix, el PP sol·licita denegar subvenció a entitats que atempten contra l'Estatut d'Autonomia i la Constitució. "No es pot destinar els diners del valencià a entitats catalanistes i independentistes que volen trencar i desvertebrar Espanya. Per això proposem donar ajudes a entitats que sí que defensen la legalitat com la Cardona Vives, Lo Rat Penat o la ACV".

Gascó ha indicat que "un bloc d'esmenes persegueix allunyar l'adoctrinament de les aules en la Comunitat. Demanem que es cree un grup específic d'inspectors que vetle per a evitar l'adoctrinament i que vigile el contingut dels llibres de textos. No volem que els inspectors actuen com a comissaris polítics en permetre la llei el futur accés a la inspecció sense realitzar cap oposició".

Beatriz Gascó ha explicat que "també es presenten esmenes per a defensar les llibertats de les famílies. És una llei que ataca a l'escola concertada però també a la resta de famílies en retirar la seua possibilitat de triar. La demanda social és clau. Si desapareixen les opcions de triar ningú podrà triar el centre que vulga. Les famílies estaran abocades al seu barri. Només el codi postal marcarà a quin centre educatiu podran anar. Es trenca el principi constitucional. Demanem amb les nostres esmenes que es garantisca la llibertat d'ensenyament i d'elecció de centre educatiu. Garantir la permanència de totes les unitats concertades amb demanda social en primària, secundària i batxillerat. Demanem que s'indemnitze als centres als quals s'han eliminat els concerts i ara han hagut de restituir-ho. Actualitzar règim de concerts i que es destinen més recursos als centres concertats".

El Grup Popular també ha presentat esmenes per valor de 30 milions d'euros per a garantir la gratuïtat del primer cicle d'educació infantil. "Hi ha aules de dos anys que estan tancant per falta d'ajudes. La seua desaparició crearia un problema de conciliació gravíssim. Demanem la gratuïtat total del sistema educatiu mantenint l'actual xarxa".

Gascó ha assenyalat que "també presentem iniciatives perquè en 2021 l'educació especial no es toque. Volen canviar el model d'educació especial. Per a evitar-ho, nosaltres demanem que s'incrementen la subvenció a activitats, més ajudes per a l'alumnat amb necessitats educatives especials i que no es produïsca aqueix transvasament d'alumnes a centres ordinaris que tenen previst començar a fer ja. Volem frenar aqueix transvasament d'alumnes. Cada any es destinen menys recursos i menys alumnats per als alumnes d'educació especial. Estan mentint a les famílies".

Finalment, la portaveu popular ha afirmat que "estem davant una llei a la qual plantarem cara perquè lleva drets als valencians. Si no ens aproven aquestes esmenes després no hi haurà marxa arrere a aquesta aberració educativa que no aporta res i que des del PP no consentirem".

Arxivat a:

Destacats