El PP anuncia que eliminarà el requisit lingüístic de la Llei de Funció Pública "quan governe en la Comunitat"

La formació popular critica que el requisit "no té consens" i afirma que el valencià "ha de ser mèrit i no una barrera"

Guardar

bonig
bonig

El diputat del Grup Popular a les Corts José Antonio Rovira, ha anunciat avui que el PPCV "eliminarà el requisit lingüístic de la Llei de Funció Pública quan governe en la Comunitat Valenciana".

El diputat s'ha expressat així abans de la comissió de Justícia de les Corts, on se sotmetia a debat i votació aquest projecte de Llei. Rovira ha afirmat que l'únic objectiu d'aquesta llei "és introduir el requisit lingüístic en aquesta comunitat, un requisit que no existia i que no té consens".

"Aquesta llei fa anys que ve amb retard, guardada en el calaix de Ximo Puig fins que Compromís i PSPV es posaren d'acord. Les discrepàncies entre els socis de Govern han estat contínues per l'aplicació del requisit exigida principalment per Compromís. Des del PPCV no sols no donarem suport a aquest requisit, sinó que quan governem el llevarem", ha assenyalat.

José Antonio Rovira ha al·legat que la Comunitat Valenciana "és molt diferent d'altres CCAA com Galícia o a Catalunya. En la Comunitat Valenciana una quarta part dels municipis estan declarats expressament com a castellanoparlants. El valencià és predominant en unes zones, però hi ha altres zones on clarament és el castellà i imposar un requisit lingüístic no sols no és just, sinó que deixa marginal a tota la població que utilitza habitualment el castellà", ha manifestat. El diputat ha assenyalat que el valencià "ha de ser un mèrit però mai una barrera".

El Grup Popular ha presentat 209 esmenes parcials a aquest Projecte de Llei. Rovira ha criticat que el Projecte "deixi fos la regulació del teletreball en l'administració pública, fet molt greu davant els esdeveniments sanitaris que estem vivint en els últims mesos amb motiu de la pandèmia".

D'altra banda, Rovira s'ha referit també a la situació dels interins, que suposen el 45% de la plantilla de la Generalitat i ha assenyalat que "l'única solució que els dóna el Botànic és que almenys el 50% de les places seran només per a oposició pura i dura, no per a concurs oposició. A més, per a estar en la bossa s'exigeix aprovar almenys un examen, per la qual cosa aquell que no l'aprove anirà al carrer, i estem en contra".

Arxivat a:

Destacats