El PP afirma que l'informe de la UDEF demostra que PSOE i Compromís van usar Divalterra "com un 'xiringuito'"

Guardar

Juan Ramón Adsuara parlamento (2)
Juan Ramón Adsuara parlamento (2)

El portaveu del grup popular en la Diputació de València, Juan Ramón Adsuara, ha afirmat que l'informe de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) incorporat al conegut com a cas Alqueria "demostra" que PSOE i Compromís van utilitzar Divalterra "com un 'xiringuito'".

Les conclusions de la UDEF són, segons el parer d'Adsuara, "clarificadores", i ha lamentat que "socialistes i nacionalistes utilitzaren l'empresa pública de la Diputació de València, segons afirma la policia, en benefici propi".

Per al portaveu popular i president de la gestora provincial del PP de València, resulta "inadmissible" aquesta pràctica i ha instat a l'actual president de la corporació, Toni Gaspar, i als representants de Compromís "a demanar perdó als valencians per un espectacle vergonyós d'utilització de les institucions per a afavorir a unes sigles".

Juan Ramón Adsuara ha recordat que el PP "ja va denunciar aquesta situació que ara confirmen els investigadors en el marc del procés judicial que va acabar amb la detenció de l'expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez".

La UDEF ha provat a través d'extractes dels ordinadors dels investigats, missatges en els seus comptes de xarxes socials i converses telefòniques que mostrarien que "Divalterra va ser utilitzada per PSOE i Compromís per a fer contractes d'alta direcció 'ad hoc' malgrat tindre advertiments en contra de la seua legalitat".

La policia ha recollit en el seu informe que la que va ser cogerent de Divalterra a proposta de Compromís, Agustina Brines, expressava en un missatge del seu mòbil intervingut l'11 de novembre de 2016 el següent: "El consell del dimarts és molt fotut i la situació en Divalterra complicada jurídica i políticament. Estic molt preocupada perquè la merda del PSOE ens arrossega a Compromís".

Adsuara ha assegurat "sentir vergonya aliena" davant aquesta situació perquè són actuacions "totalment allunyades de l'objectiu que han de tindre els qui ocupen càrrecs públics, que és el servei als ciutadans".

El portaveu popular ha afirmat que atesa la denúncia del PP en aquest assumpte, la policia reconeix en el seu informe que "es van crear fins a huit llocs d'alta direcció per a col·locar a persones afins al PSPV i a Compromís i que van costar uns dos milions d'euros".

A més, Adsuara ha recordat que en l'informe de la UDEF "queda acreditat que els responsables llavors de PSPV i Compromís en la corporació van crear en Divalterra un consell polític paral·lel al Consell d'Administració de l'empresa pública per a prendre les decisions que després s'adoptaven i en el qual s'excloïa als consellers de l'oposició".

Per això, ha finalitzat, "tant Ximo Puig com Mónica Oltra, que són les cares visibles de PSPV i Compromís, han de demanar perdó públicament i demostrar que quan es tracta de corrupció no utilitzen dobles vares de mesurar quan aquesta afecta els seus".

Destacats