El PP afirma que el col·lapse en les llistes d'espera quirúrgiques s'estén a les cites diagnòstiques i amb especialistes

JJ Zaplana: “Les llistes d’espera quirúrgiques al febrer acumulen 70.369 persones, el màxim en els últims anys i gairebé 11.000 persones més en només tres mesos”

Guardar

Bonig y Zaplana
Bonig y Zaplana

El portaveu de Sanitat del Grup Popular a les Corts, José Juan Zaplana, ha afirmat avui que el col·lapse de les llistes d'espera quirúrgiques en la sanitat valenciana s'estén també a les cites diagnòstiques i amb especialistes.

"De nou hem de lamentar dades negatives en la sanitat valenciana. Des del PPCV hem advertit durant mesos que la Conselleria de Sanitat no estava vigilant la situació dels malalts i patologies no Covid, que també existeixen, i ara veiem els resultats", ha manifestat.

Així, el portaveu de Sanitat ha explicat que el mes de novembre la llista d'espera quirúrgica era de 120 dies, mentre que al febrer ha estat de 150 dies. "És a dir, de novembre febrer hi ha un mes més en les llistes d'espera per als pacients, la qual cosa suposa un 25% d'increment. Si al novembre hi havia 59.418 persones en llista d'espera ara, hi ha 70.369 persones, és el màxim en els últims anys i suposa gairebé 11.000 persones més en només tres mesos", ha manifestat.

"I no és solament un problema d'embús de la llista d'espera. Hi ha també un col·lapse total en les proves diagnòstiques i en les cites amb els especialistes. La gent ara mateix no està rebent cita per a una prova pel col·lapse que té el sistema", ha afegit.

"Tot això respon a la mala gestió del govern que presideix Puig, que està més preocupat mirant a un altre costat que a solucionar els veritables problemes de la societat", ha manifestat el portaveu de Sanitat. José Juan Zaplana ha advertit, així mateix, de l'augment de les pòlisses privades "que suposa una privatització del sistema públic de salut perquè la gent està començant a desconfiar que se'ls pot atendre #dins del termini i en la forma escaient i això és dramàtic".

El diputat popular ha alertat també de la situació d'estrés que sofreixen els professionals sanitaris "al no poder cobrir tota la càrrega de treball". "Veiem com es finalitzen contractes de persones que havien demanat reforços per a la Covid i que avui continuen sent necessàries perquè això no ha acabat".

"Es posen risc la salut de moltes persones per la falta de diligència i la falta de control sobre la situació sanitària de Puig i Barceló", ha assenyalat. "El sistema sanitari requereix prevenir, requereix cuidar i requereix curar i Puig ha demostrat una nefasta gestió en la prevenció, en les cures i en les cures. Els professionals estan saturats, desbordats i doblegant torns, estan fent tot l'esforç possible per a poder cobrir l'atenció sanitària necessària, però es troben enfronte a una Conselleria amb bregues internes que no pren decisions", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats