El PP advoca per ampliar les terrasses de l'hostaleria i reclama que no s'aplique la taxa turística

Catalá ha anunciat baixada d'impostos i taxes quan siga alcaldessa en 2023: "Els diners ha d'estar en la butxaca de les famílies "

Guardar

Representants del PP a l'Ajuntament de València
Representants del PP a l'Ajuntament de València

El PP ha presentat al ple, davant les noves restriccions de la COVID, una moció d'urgència per a demanar l'ampliació de les terrasses dels restaurants, bars i cafeteries de la ciutat. La portaveu del PP, María José Català, ha recordat que al PP "portem demanant en els diferents plens i comissions de l'ampliació de terrasses, però es troba amb el vot en contra de Compromís i PSOE. És vital per al sector hostaler de la ciutat aquesta mesura per a donar-los suport en un moment en què han començat les restriccions per la sisena ona de la Covid".

El PP demana l'ampliació de terrasses

La portaveu del PP, María José Català, ha preguntat en el ple al Govern de Ribó i PSOE si posaran en marxa la taxa turística. "Les grans ciutats turístiques d'aquesta Comunitat, com Alacant, Benidorm o Torrevella, ja han anunciat que no imposaran la taxa. La pregunta és: serà València l'única ciutat turística d'aquesta Comunitat que quan el senyor Ximo Puig i els seus socis de govern facen la Llei en el trimestre vinent de 2022 pose en marxa aqueixa taxa turística? Serà València l'única? I la pregunta és: és València la ciutat que precisa en aquest moment eixa taxa turística?".

A més, Català ha anunciat que "per a nosaltres no. Si es posa en marxa la taxa turística en aquesta ciutat, quan siga alcaldessa en 2023, serà el primer que es lleve. Necessitem un turisme de qualitat i en aquest context hem d'estar més al costat que mai dels que ens necessiten".

Respecte a l'ampliació de terrasses que demana el PP hui en la seua moció, assenyala Català que "hi ha mesures que es poden anar prenent, les portem demanant en tots els plens: ens han dit que no sistemàticament. S'han d'ampliar les terrasses. En aquest moment en el qual parlem de dificultats en l'hostaleria, de reduir aforaments, de l'ús del passaport covid i de les màscares, el partit popular porta demanant en diversos plens que s'amplien les terrasses".

Catalá ha assenyalat que "em pareix molt curiós que els companys del PSPV en Corts de la senyora Sandra Gómez i del senyor Sanjuán, diguen públicament que s'han d'ampliar les terrasses i ací, a l'Ajuntament, se'ns diga que no sistemàticament".

"Per tant, presentarem una moció urgent perquè s'amplien les terrasses. En aquest moment és important i necessari atés que les restriccions aniran a més i l'hostaleria no pot parar", va afegir Català.

Baixada d'impostos

El PP vota en contra del pressupost de Ribó i PSOE per ser "irreal" perquè "no s'executa" i perquè manté la pujada d'impostos i taxes. "En el context amb una pujada de la llum, amb un cost històric per a les famílies, amb una cistella de la compra absolutament desbocada i amb una dificultat sobretot per a molts treballadors de seguir avant amb el seu treball si es dediquen a l'hostaleria o al turisme en plena sisena ona".

Català assenyala que l'important per a nosaltres "és abaixar els impostos. És una prioritat. És la direcció correcta, i en aquest ajuntament es va en la direcció contrària. Es continuen apujant els impostos, es pugen totes les taxes als ciutadans de València. Som una de les poques capitals que en aquests moments no està fent un esforç fiscal per ajudar els seus veïns. Recaptarem més de 500 milions d'euros en impostos i taxes, una barbaritat de la qual només destinarem el 2% a l'activitat econòmica de tot el que recaptarem de l'activitat econòmica. No és el que necessita en aquest moment l'hostaleria, el comerç i el turisme en una ciutat com València".

Els populars assenyalen que les inversions no s'executen. "No es complirà: tenim un grau d'execució d'inversions de tot just un 23% en aquest exercici. Tot això que es diu que són els pressupostos més elevats, que invertirem molt, després arriben aquestes dates i veiem que no s'ha complit. De cada 6 € recaptats en eixos 500 milions recaptats en impostos i taxes, només es destinarà un euro als barris".

"La gent farà un esforç molt important, li demanarem un esforç important i a canvi aquest Ajuntament no està prenent consciència de la situació ni del context, que requereix abaixar els impostos, deixar-se de qüestions frívoles. Com modificar en aquest moment el Reglament d'Honors i Distincions per a llevar al Cap de l'Estat de la consideració d'atorgar el més alt reconeixement, com dedicar-se a establir les Reines Magues com a una tradició de València a l'altura de les festes bizantines. Fer coses frívoles que no son el que necessita la gent", va afegir Catalá. 

Arxivat a:

Destacats