El PP adverteix que el deute de l'EMT s'ha disparat en més de 76 milions d'euros "des que governa Ribó"

El PP exigeix que "la Intervenció municipal intervinga urgentment l'EMT i aparte a Grezzi com a gestor dels diners dels valencians"

Guardar

Imatge d'un autobús de l'EMT a València
Imatge d'un autobús de l'EMT a València

El Grup Municipal Popular ha advertit de la preocupant situació financera de l'EMT. Des que governa Ribó s'ha disparat el deute de l'EMT en més de 76 milions d'euros. La companyia necessitarà una nova injecció de capital de 17 milions d'euros abans del 31 de desembre per a eixir de la fallida.

El regidor del Grup Popular, Carlos Mundina, ha demanat "la Intervenció municipal intervinga urgentment l'EMT i aparte a Grezzi com a gestor dels diners dels valencians. El 76% dels ingressos de l'EMT provenen de diners públics i la qualitat del servei cada dia és pitjor amb menys freqüències de pas i amb menys línies que arriben al centre de la ciutat".

Mundina afirma que quan deixen l'EMT en 2023 "l'herència de Ribó serà una EMT feta fallida i sumida en el caos. Multa d'Hisenda de 10,5 milions d'euros, robatori de 4 de milions d'euros i 26 autobusos cremats. Això són algunes dades de la gestió de Ribó i PSOE al capdavant de l'EMT".

S'ha disparat el deute de la companyia pública de transports en més de 57 milions d'euros, passant d'un deute a llarg termini l'any 2015 de 31 milions d'euros als més de 88 milions d'euros de deute en l'actualitat. També el deute a curt termini ha crescut en més de 19 milions d'euros, passant de 20,6 milions d'euros als 39, 6 milions.

Si sumem els dos deutes, tant a curt com a llarg termini el deute de l'EMT se situa en 128 milions d'euros, quan l'any 2015 estava en prop de 52 milions, per la qual cosa ha crescut des que governa Ribó en més de 76 milions d'euros.

El regidor del Grup Municipal Popular, Carlos Mundina ha afirmat després de conéixer-se la multa imposada per l'Agència Tributària a l'EMT per un import de 10,6 milions d'euros que "Grezzi aboca a la ruïna a l'EMT i hauria d'anar-se'n ja perquè cada dia empitjora la gestió, l'opacitat i la falta d'informació és una constant i el servei es continua deteriorant per la falta d'una bona gestió".

Mundina ha recordat "l'incendi de 26 autobusos, el robatori de 4 milions d'euros, la multa ara d'Hisenda, la sanció d'Inspecció... Aquests són motius més que suficients perquè la companyia passe a ser dirigida per professionals i la colla d'amics de Grezzi".

 

Arxivat a:

Destacats