El PP adverteix d'"un model lingüístic il·legal" a la Comunitat Valenciana

Guardar

Beatriz Gascó PPCV
Beatriz Gascó PPCV

La portaveu d'Educació del PPCV, Beatriz Gascó, ha advertit aquest diumenge que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, dóna "carta blanca" al 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, per a "aplicar en la Comunitat un model lingüístic il·legal" que "estén les conseqüències del nacionalisme català a les escoles valencianes".

Gascó ha denunciat que Sánchez "permet que s'aplique en el nostre territori una còpia del model lingüístic de Catalunya els resultats del qual estem veient tots els dies als seus carrers".

Així s'ha referit després de conéixer que "el Govern d'Espanya ha decidit tancar la Comissió Bilateral plantejada per l'últim Govern del PP per a recórrer la Llei d'imposició lingüística". "De confirmar-se aquest punt estaríem parlant d'una situació molt greu, màximament quan estem veient les conseqüències que aquest tipus de lleis tenen en altres territoris", ha advertit.

La portaveu d'Educació ha apuntat que aquesta comissió bilateral es va plantejar "després que els tribunals tombaren un model lingüístic" que "res té a veure amb aquesta terra" i que "retalla el dret dels pares a l'hora de triar la llengua en la qual han de parlar els seus fills".

"És il·legal perquè no respecta la pluralitat que existeix en la Comunitat, ni la llei d'usos del valencià, ni les zones castellanoparlants, perquè estableix un model únic on com a mínim el 50% es dóna en valencià pel qual els centres educatius bandegen el castellà i es converteixen en centres de línia en valencià", ha explicat, al mateix temps que ha defensat que el PP "promocionava el valencià, no l'imposava".

"NOVA TRAÏCIÓ"

En aquesta línia, ha defensat que "aquesta realitat no la denúncia només el PP", ja que "hi ha sentències recents del TSJCV advertint que en molts municipis els pares valencians no tenen l'opció de triar que els seus fills estudien en castellà, per tant validar aqueix model és una irresponsabilitat". "Estem davant una nova traïció als valencians per part del Govern d'Espanya", ha afegit.

La portaveu 'popular' en matèria educativa ha titllat d'"actuació" les declaracions del 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, a l'hora de "defensar" a la Comunitat Valenciana de les "ànsies separatistes catalanes" perquè "les rebutja amb paraules i ho permet amb els fets". "Puig està obrint la porta a la catalanització de la Comunitat amb una llei que vol bandejar al castellà", ha criticat.

"Puig sembla que està d'acord a aplicar una política educativa a la imatge i semblança de Torra" perquè "aquest model és clarament nacionalista, ja que és un plagi del model català, que margina el castellà de les aules, que blinda la immersió lingüística i que es recolza en assessors lingüístics que espien en els centres, amb un pla de normalització que exigeix que fins a les graduacions siguen en valencià", ha asseverat.

Gascó ha assenyalat que "en un moment en el qual la "deriva nacionalista està posant en joc la unitat d'Espanya és el moment que Puig li pare els peus als socis separatistes del seu Consell i no embena aquesta comunitat, no seguisca el procés separatista i defense davant Sánchez la llibertat constitucional dels pares a l'hora de triar l'educació i la llengua en la qual vulguen educar als seus fills. Aquesta Comunitat, el seu present i el seu futur, li la juga amb aquesta llei".

Finalment, ha manifestat que el PP serà el "mur de contenció" d'aquest "full de ruta" i "continuarà treballant" per a "garantir a les famílies que aquest model que retalla drets i que limita la llibertat no segueix avant". "Puig és el màxim responsable de la catalanització de les aules valencianes", ha resolt.

Destacats