El PP acusa a Puig de "traïció als valencians" per "seguir subvencionant entitats catalanistes"

Guardar

puig_asociaciones_catalanistas
puig_asociaciones_catalanistas

La Portaveu d'Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha acusat Puig de "traïció als valencians" per "seguir subvencionant entitats catalanistes" i ha criticat al PSPV per no acudir a la manifestació de la Comissió 9 d'Octubre "per motius electoralistes" però "finança als seus organitzadors".

Gascó ha considerat mitjançant un comunicat que "un president que destina més de mig milió d'euros a entitats i associacions catalanistes" que "pretenen destruir el que som -els valencians- i la seua essència, un president que prefereix destinar diners a entitats que pretenen destruir Espanya" és "un president traïdor que malgasta els diners".

"És vergonyós que Puig, el lema del qual era rescatar persones i que té impagaments en els centres de salut, a dependents, a centres escolars, i amb molts problemes econòmics, es dedique a destinar diners a entitats catalanistes".

Com a exemple, Gascó ha citat el "finançament a mitjans de comunicació amb seu social a Catalunya" que "reben la subvenció per promocionar el català en 'el països catalans' i que fan apologia de l'independentisme català". "És una vergonya que s'estiga pagant amb els diners dels valencians i Puig ho consenta", ha agregat la diputada.

Un altre exemple, segons Gascó, "és el finançament a Acció Cultural del País Valencià, subseu d' Ómnium a la Comunitat Valenciana". "Puig intenta redimir-se perquè estem en període electoral anunciant que no acudirà a la manifestació del 9 d'Octubre organitzada per ACPV, però obres són amors i no bones raons. Si Puig finança les entitats que estan organitzant la manifestació Puig traeix als valencians. Que no es pose de perfil ni s'amague perquè els fets parlen per si sols", ha manifestat.

També ha citat com a exemple són "les ajudes per al cinema". "Dels 100.000 euros que es donen per al seu foment, el 90% són per a un director que ha anat a Brussel·les amb un llaç groc a fer-se una foto amb Puigdemont per a mostrar-li la seua solidaritat amb els diners dels valencians. Aquest ròssec constant és preocupant", ha assegurat.

La diputada ha opinat que "aquestes entitats no defensen el valencià, defensen el català; no defensen a la Comunitat Valenciana, defensen els països catalans; no defensen una democràcia plural sinó idees separatistes i independentistes".

"AÇÒ CAL DENUNCIAR-HO"

"Açò cal denunciar-ho. Seguimen amb aquests temes mentre seguisquen cometent irregularitats, donant a ajudes a entitats que no compleixen el nostre estatut i no respecten les nostres tradicions. No obstant això a altres associacions valencianistes que sí que respecten, com El Rat Penat o la Cardona Vives, se'ls nega els diners i no reben un euro. A les catalanistes sí i a les valencianistes no. Açò és una traïció i un frau", ha considerat la diputada.

Gascó ha indicat que "a Sánchez el 9 d'Octubre algú hauria de traslladar-li aquesta realitat perquè, com a president del govern d'Espanya, sàpia que s'està promocionant i ajudant a entitats catalanistes que solament volen la independència, fomenten el separatisme i solament porten rancor, frustració i mala gestió que acaben pagant-ho els valencians".

"Nosaltres fugim d'aqueixes idees pelegrines. Que algú li diga a Sánchez que Puig intenta arrabassar-nos -finançant a aqueixes entitats- la nostra cultura, les nostres tradicions, la nostra llengua i la nostra 'senyera", ha manifestat.

Finalment, Beatriz Gascó ha assenyalat que "és essencial que convoque eleccions com més prompte millor perquè aquestes idees pelegrines i radicals de l'independentisme que Puig recolza i estan finançant tots els valencians s'acaben d'una vegada".

Arxivat a:

Destacats