El PP aconsegueix el compromís de Ribó i PSOE per a rehabilitar el tram del Jardí del Túria dissenyat per Ricardo Bofill

El regidor popular Carlos Mundina denúncia la deterioració i l'abandó del tram XI del Jardí del Túria en el 36 aniversari de la seua inauguració i celebra el compromís de l'equip de govern per a retornar-li enguany la seua esplendor

Guardar

Paviment trencat en la zona del Palau de la Música en el Jardí del Túria
Paviment trencat en la zona del Palau de la Música en el Jardí del Túria

El Grup Municipal Popular aconsegueix el vot a favor de tots els partits amb representació a l'Ajuntament de València per a reparar el tram del Jardí del Túria dissenyat fa més de tres dècades pel prestigiós arquitecte català Ricardo Bofill, recentment mort. El regidor Carlos Mundina va presentar una iniciativa al Consell de Districte d'Exposició celebrat el passat 15 de desembre per a millorar la seua situació actual. En la seua moció, els populars instaven el Govern municipal a reparar, com més prompte millor, el paviment i les fonts ornamentals de l'entorn del Palau de la Música, així com a reposar immediatament les palmeres que falten en els escocells buits de l'entorn.

Des del Partit Popular, recorden que l'any passat es van complir 35 anys de la inauguració del tram confrontant amb el Palau de la Música, i el seu estat en l'actualitat és deplorable. "Moltes de les rajoles del paviment que envolta a la font central de l'auditori municipal han desaparegut i les que romanen en el seu lloc es troben fracturades, amb el perill que això entranya per als visitants i usuaris del parc", ha explicat el regidor Carlos Mundina. "Aquesta situació es reprodueix en les rajoles ceràmiques roges de les fonts ornamentals existents entre els Ponts d'Aragó i de l'Àngel Custodi, bona part d'elles alçades o cobertes per la brutícia, oferint per desgràcia una imatge de total abandó".

Com assenyala l'edil popular, "el Jardí del Túria constitueix l'eix vertebrador fonamental de la ciutat i el nostre pulmó verd per excel·lència, amb les seues prop de 10 quilòmetres de longitud i les seues més de 110 hectàrees de superfície, per la qual cosa mantenir-ho en perfectes condicions per al seu ús i gaudi per part dels nostres veïns ha de ser una prioritat fonamental per a l'equip de govern". Per aquesta raó, "és imprescindible iniciar, com més prompte millor, la reparació d'aquesta zona, no sols per una qüestió d'imatge, sinó també i, sobretot, per l'evident risc que suposa el seu estat actual per als veïns i turistes que transiten per aquesta zona. Restaurar la lluentor a la màxima creació de Ricardo Bofill a València és el millor homenatge que li podem rendir a l'arquitecte català, autor igualment d'edificis tan icònics com "La Muralla Roja" de Calp, després de la seua recent defunció".

En concret, la Delegació de Parcs i Jardins s'ha compromés a reparar o substituir el paviment deteriorat, així com a adequar les fonts ornamentals situades en els voltants del Palau de la Música, en el marc del Pla de condicionament i millora que redacta actualment del que és considerat com el jardí lineal més gran d'Europa. A més, es reposaran les palmeres dels escocells buits en la pròxima adquisició d'arbratge que té previst licitar aquest organisme. Un acord que des del Partit Popular titllen d'"èxit". "És molt important que des de les institucions continuem arribant a acords que posen l'interés comú dels nostres veïns per damunt de tot", ha conclòs Mundina. Els populars esperen ara que el Govern municipal complisca els acords i escometa com més prompte millor totes les obres necessàries per a reparar aquest racó emblemàtic de la ciutat.

Arxivat a:

Destacats