El Pla Edificant per a acabar amb els barracons comença a rodar

S’han assignat ja els primers 32 milions d’euros del Pla Edificant per a actuacions en 20 municipis

Guardar

jorge-rodriguez-y-berenguer-se-reunen-con-conseller-marza-foto_abulaila-1_0-1
jorge-rodriguez-y-berenguer-se-reunen-con-conseller-marza-foto_abulaila-1_0-1

  • El CEIP 103 dirà adéu als barracons: Les obres ja han començat
  • Objectiu: ‘Barracons 0’ en les escoles
  • ENTREVISTA | Estañ: "Acabar amb els barracons és central per a deixar arrere les polítiques del PP”

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha signat les primeres resolucions del Pla Edificant, en què delega competències específiques a 20 ajuntaments per a actuar en 31 centres educatius, bé siga per a millorar o ampliar infraestructures, o bé per a construir nous centres educatius.

En aquest primer bloc, 6 ajuntaments són de la província d'Alacant i es duran a terme actuacions en 10 centres educatius; 7 ajuntaments són de les comarques de Castelló i es duran a terme actuacions en 7 centres educatiu, i 7 ajuntaments són de les comarques de València i es duran a terme actuacions en 14 centres educatius de les seues localitats.

Segons Marzà, "assignem els primers 32 milions d'euros per a dur a terme Edificant en 20 municipis. Aquestes assignacions pressupostàries estan explicitades en les anualitats que, per a cada actuació, cada ajuntament ha determinat que necessita els fons".

El responsable d'Educació ha afegit que "Edificant està funcionant i ho està fent gràcies al bon treball de coordinació entre Educació i els consistoris del nostre territori. Tenim un objectiu comú: agilitzar entre tots els processos de millora i construcció d'escoles i instituts perquè el nostre alumnat tinga aules dignes".

A banda d'aquestes 31 resolucions, hi ha una cinquantena més que són imminents: "El ritme de treball està sent elevant i àgil. Aquesta cinquantena de resolucions eixiran també durant les pròximes setmanes, ja que quan els diferents plens municipals aproven que estan d'acord amb les delegacions de competències específiques, passaran a signatura nostra per a fer-les efectives", ha explicat el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler.

El Pla Edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permet als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Els municipis fan les sol·licituds i la Generalitat finança la totalitat de les actuacions als ajuntaments que s'hi acullen.

Comarques d'Alacant

Les primeres localitats on es fa efectiu Edificant de les comarques d'Alacant són: San Isidro, el Ràfol d'Almúnia, Castalla, Dénia, Pilar de la Horadada i la Torre de les Maçanes.

Pel que fa a Dénia, aquesta resolució es refereix a la construcció del nou CEIP La Xara mitjançant Edificant, amb una assignació pressupostària trianual de 3,9 milions d'euros.

Pel que fa a San Isidro, s'emprendran les tramitacions en matèria d'infraestructures al CEIP Jesús Sánchez. Al Ràfol d'Almúnia serà per al CEIP El Castell. A Pilar de la Horadada s'inicia la tramitació per a obres de millora i adequació de quatre centres educatius: el CEIP Virgen del Pilar, el CEIP Martín Artigot, el CEIP Mediterráneo i l'IES Thiar.

A Castalla les tramitacions es faran per a millores a l'IES Enric Valor i per a l'ampliació del CEIP Rico Sapena. Pel que fa a la Torre de les Maçanes, la resolució és per a tramitar les accions d'infraestructures al CEIP Torre de les Maçanes.

La quantitat pressupostària per a dur a terme Edificant en aquestes actuacions per part d'Educació és de 7,21 milions d'euros.

Comarques de Castelló

Les primeres localitats on es fa efectiu Edificant de les comarques de Castelló són: Altura, Almenara, la Pobla Tornesa, Costur, Cabanes, Llucena i Sierra Engarcerán.

Pel que fa a Altura, s'emprendran les actuacions dins del Pla Edificant al CEIP Virgen de Gracia. En Almenara es durà a terme una ampliació important del CEIP Juan Carlos I i a l'escola La Balaguera de la Pobla Tornesa es duran a terme ampliacions.

Quant a Costur, es durà a terme l'ampliació i condicionament del CEIP Costur. A Cabanes s'actuarà al CEIP Nostra Senyora del Bon Succés. A Llucena es farà una rehabilitació integral al CEIP Comtessa de Llucena, igual com a l'aulari de Sierra Engarcerán.

La quantitat pressupostària per a dur a terme Edificant en aquestes actuacions per part d'Educació és de 3,88 milions d'euros.

Comarques de València

Les primeres localitats on es fa efectiu Edificant de les comarques de València són: la Font d'en Carròs, Guadassuar, Sant Joanet, Sagunt, Torrent, Llocnou de Sant Jeroni i Montserrat.

Entre aquestes primeres actuacions es preveu la delegació de tramitació a Sagunt i a la Font d'en Carròs per a licitar les obres de construcció de dos centres educatius nous: l'IES número 5 en el primer cas, amb una assignació econòmica per part d'Educació trianual de 10,2 milions d'euros, i el CEIP Francesc Carròs en el segon, amb una assignació econòmica bianual d'Educació de 5,5 milions d'euros.

Pel que fa a Torrent, des d'Edificant s'actuarà en millores a 8 centres educatius: el CEIP Miguel Hernández, el CEIP Lope de Vega, el CEIP Sant Pasqual, el CEIP Federico Maicas, el CEIP Antonio Machado, el CEIP San Juan Bautista, el CEIP Juan XXIII i el CEIP El Molí.

A Guadassuar es durà a terme una ampliació important de l'IES Guadassuar. A Sant Joanet s'ampliarà l'escola, igual que al CRA Riu Vernissa de Llocnou de Sant Jeroni. A Montserrat es duran a terme millores en el sistema de refrigeració del CEIP Evaristo Calatayud.

La quantitat pressupostària per a dur a terme Edificant en aquestes actuacions per part d'Educació és de 21,26 milions d'euros.

Destacats