El nombre de professionals de Serveis Socials es multiplica per sis des de 2015

Guardar

Helena Ferrando
Helena Ferrando
Des del canvi de govern en la Comunitat Valenciana en 2015, el nombre de professionals dels Serveis Socials en municipis de més de 50.000 habitants s'ha multiplicat, segons la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per sis. Asseguren que això és possible gràcies a l'augment pressupostari en els municipis, precisament, per a reforçar aquests serveis. Per a Helena Ferrando, secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, això respon "al compromís del Govern del Botànic" amb els municipis i els seus serveis socials, i l'aposta de convertir-los en "un eix vertebrador".

'Destinem 17 milions d'euros per a la contratació de 652 professionals'

Aquestes declaracions s'emmarquen dins de la campanya de 'La Quarta Pota', promoguda per la Generalitat. Pretén visibilitzar aquests serveis i els professionals, que són "fonamentals" per a l'Estat de Benestar.La secretària autonòmica va destacar, en la II Jornada de portes obertes de l'Ajuntament dins d'aquesta campanya, que enguany es destinen "un total de 17 milions d'euros per a la contractació de 652 professionals". Molts d'aquests, recalca, estaran relacionats amb la gestió d'expedients de dependència. El sistema d'atenció a la dependència, que atén 75.960 persones entre serveis i prestacions, acumula retards en la resolució d'expedients que s'han vist reflectides en l'augment de queixes al Síndic de Greuges.En l'àmbit local de València, aquest increment passa a ser multiplicat per deu en comptes de sis. "Això és possible gràcies a un pressupost de la Conselleria d'Igualtat de 5,7 milions d'euros per a l'Ajuntament de València, enfront dels 597.686 dirigits al mateix fi en l'exercici de 2015", ha puntualitzat Ferrando.Evolució del pressupuesto per l'acompliment de la Conselleria en milers d'euros segons les Llei de Presupostos:
Els pressupostos d'enguany sumen 73,7 milions d'euros per a "continuar reforçant" aquesta àrea. Per una despesa de funcionament de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, enguany arribaran quasi 74 a la ciutadania. Es passa així de 5'54€ invertits per habitant en 2015 a 16,5 en 2019.
Durant aquesta setmana, diversos ajuntaments com el de Torrent o Albal participen en jornades de 'La Quarta Pota', com a part de la mateixa campanya per a acostar-se més a la realitat local.
Destacats