El model de Parc Sagunt s'exportarà a tota la Comunitat amb una entitat pública de sòl que fomentarà la inversió i l'ocupació

El conseller Arcadi España, destaca que el Consell aposta per un "urbanisme productiu" que destine "el sòl i equipaments necessaris per a projectes sostenibles econòmica, social i ambientalment"

Guardar

210316_FOTO_1_AEspana_seminario_web_urbanismo_parques_empresariales
210316_FOTO_1_AEspana_seminario_web_urbanismo_parques_empresariales

La Generalitat exportarà a tota la Comunitat el model de Parc Sagunt a través d'una entitat pública de sòl que fomente la inversió i la generació d'ocupació. Així ho ha anunciat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en la seua intervenció en el seminari web 'Urbanisme i actuacions d'inversió prioritària en parcs empresarials'.

"L'urbanisme no ha de ser vist com un fre -ha assenyalat Arcadi España-, sinó com una eina que, aplicada des d'una perspectiva racional, productiva i sostenible, contribueix a la generació d'ocupació i benestar".

"En aquest sentit -ha afirmat conseller-, la Generalitat compta amb models que han funcionat molt bé com per exemple Parc Sagunt, amb empreses valencianes i internacionals que aposten pel nostre territori".

"Aquest model, aquest exemple de col·laboració entre la Generalitat i el Govern d'Espanya, a través de SEPIDES, és un esquema que volem exportar a tota la Comunitat, per això transformarem Parc Sagunt en una entitat pública de sòl per a tota la Comunitat Valenciana que facilitarà a molts ajuntaments la transformació i la urbanització de sòl industrial per a atreure inversió i potenciar la creació d'ocupació", ha asseverat el titular de Política Territorial.

Urbanisme productiu

"Des del Govern valencià apostem per un urbanisme productiu, és a dir, per un concepte integrador que suposa destinar el sòl necessari, amb els equipaments adequats, per a projectes sostenibles econòmica, social i ambientalment, tenint en compte principis com la resiliència, la cohesió social, la generació d'ocupació, la creació de riquesa i la sostenibilitat", ha explicat el conseller.

"En aquest sentit -ha continuat Espanya-, la legislació valenciana compta amb diversos instruments per a facilitar la implantació racional d'inversions productives en el nostre sòl, tant per la via de la LOTUP com per la de la Llei 19/2018, d'acceleració de la inversió a projectes prioritaris".

"Així, una vegada més, l'urbanisme valencià, és pioner a oferir fórmules de planificació i gestió que ens permeten aconseguir àgilment i amb seguretat jurídica, els objectius que tenim com a societat: la sostenibilitat econòmica i mediambiental, la cohesió social i territorial, i la igualtat", ha afirmat el responsable de Política Territorial.

Relocalització d'indústries

En la seua intervenció en el seminari web d'aquest dimarts, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha reflexionat sobre el context de la pandèmia de COVID-19 que, en la seua opinió, "ha evidenciat les conseqüències negatives per a Europa de la deslocalització industrial per tot el planeta i la falta d'una xarxa d'emmagatzematge de productes estratègics en el nostre territori".

"Les cadenes de producció tal com les havíem entés -ha afegit Arcadi España-, van demostrar no estar preparades per a una situació excepcional com la que vivim".

"Per això -ha declarat el conseller-, el moment de revitalització econòmica en el qual estem immersos ha de ser vist com una oportunitat per a relocalitzar indústries i crear empreses de caràcter logístic i terciari menys dependents".

"En aquest aspecte, la disponibilitat de sòl en condicions, i d'instruments de planificació i gestió urbanística, àgils, eficaces i transparents, són elements clau", ha conclòs Arcadi España.

Arxivat a:

Destacats