El ministre Ábalos assisteix a la posada en marxa dels nous serveis de Rodalia Castelló-Vinaròs

L'ampliació de l'oferta triplica la freqüència de trens entre la capital castellonenca i les principals ciutats de les comarques de la Plana Alta i del Baix Maestrat

Guardar

ábalos_puig_trenes
ábalos_puig_trenes

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, acompanyat pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assistit hui a Castelló a la posada en circulació de 16 nous serveis de trens entre les ciutats de Castelló i Vinaròs, 8 per cada sentit, que triplicaran l'oferta ferroviària de Rodalies existent entre ambdues ciutats.

Aquesta nova inversió, emmarcada en les Obligacions de Servei Públic (OSP), suposa una oferta global de 24 serveis de dilluns a divendres, 12 per sentit, per donar servei a 750.000 usuaris més a l'any, que són diàriament 2.100 usuaris més dels actuals. L'objectiu és millorar l'oferta pública i col·lectiva i augmentar els serveis i freqüències entre les estacions de Castelló, Benicàssim, Orpesa, Torreblanca, Alcalà de Xivert, Benicarló-Peníscola i Vinaròs.

Ábalos, en aquest sentit, ha incidit en que el dret a la mobilitat és una prioritat per al ministeri de Foment i els serveis de Rodalies estan al capdavant d'aquesta prioritat, doncs "es tracta d'una obligació i del nostre compromís amb els ciutadans". Així mateix, el president de la Generalitat ha agraït l'esforç de la societat civil i dels governs municipals en defensa d'"un servei ferroviari de qualitat" que millori la qualitat de vida de la ciutadania valenciana.

Han estat també presents en l'acte la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració de Territori, María José Salvador, el delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner.

En acabar l'acte, Ábalos i Puig, acompanyats per alcaldes i regidors dels municipis de la zona, han realitzat un viatge amb tren de Castelló a Vinaròs en la línia C-6 de Rodalies, que des d'aquest dilluns perllonga la línia València-Castelló fins a la capital del Baix Maestrat.

L'AP-7

Respecte a la carretera AP-7, el ministre ha recordat el seu compromís de liberalitzar l'autopista quan reverteixi a l'Estat el 31 de desembre de 2019. "El pròxim 30 de novembre anem a deixar ben clar el futur de l'AP-1 a Burgos, i aquest serà el model a seguir", explica.

Abans d'arribar a la data que posa fi a la concessió de l'AP-7, Ábalos ha anunciat que es realitzarà un estudi que determini les actuacions que ha de dur a terme la concessionària perquè l'estat de conservació previ a la seva reversió sigui l'adequat. També es desenvoluparan unes anàlisis de la demanda de tràfic i estudis de connectivitat que permetin determinar, al costat de la resta d'administracions i agents implicats, quines actuacions són les òptimes per aconseguir aquests objectius.

El ministre ha aprofitat per recordar la necessitat d'un "consens que generi un model territorialment equilibrat" que garanteixi la suficiència dels recursos per a la conservació de la xarxa de carreteres.

Destacats