El laboratori 'de la terreta' d'Escola Valenciana aposta per la promoció de l'activisme pel valencià

L'entitat cívica formada per 26 associacions comarcals i d'àmbit valencià presenta EscolaLAB i la campanya de germanor "Unim-nos"

Guardar

Amb la defensa del valencià per bandera, Escola Valenciana i en sí mateix, la Federació d’Associacions per la Llengua, és la suma de 24 Coordinadores Comarcals i entitats culturals que treballen per la normalització de la llengua a tot el País Valencià, que totes juntes han presentat aquest divendres 11 de desembre el projecte EscolaLAB, la plataforma de micromecenatge especialitzada a fer possibles projectes culturals i socials de promoció del valencià.

A més, a aquesta campanya a favor dels projectes valencians i en valencià se li suma la iniciativa d'Escola Valenciana coincidint amb el 37é aniversari de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, ‘Unim-nos’, per a promoure i captar Activistes pel Valencià.

L’entitat cívica destaca el paper que han de tindre les persones amb sensibilitat lingüística, i segons el president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes, "el valencià està viu per cada activista com tu que el gasta, però no aconseguirem res si no treballem de forma coordinada".

El laboratori de la terreta

En quant al laboratori 'de la terreta' de projectes en valencià, per al qual s'ha fet un vídeo promocional amb la jove comunicadora valenciana Nerea Sanfe, es permetrà que entitats, grups de persones, associacions o persones individuals presenten el seu projecte i intentar assolir finançament perquè prosperen les seues iniciatives, projecte que recorda a la plataforma de micromecenatge, Verkami, però que compta amb algunes diferències, com per exemple un dels seus avantatges, que les propostes seleccionades tindran un termini de fins a tres mesos per a assolir l’objectiu de finançament. A més, sense cap cobrament de comissió per part d’Escola Valenciana.

No obstant això, amb EscolaLAB, que compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i el suport de la plataforma Verkami, Escola Valenciana vol oferir ajuda i donar suport a les idees que no veuen la llum mai per falta de suport, estructura o finançament.

Segons el president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes "amb aquesta plataforma, Escola Valenciana vol ser promotora de projectes innovadors en valencià, ja siguen culturals, musicals, audiovisuals, socials…". A més, "perquè puguen ser possibles, oferirem el nostre assessorament i la nostra experiència seua logística perquè els projectes seleccionats puguen tirar endavant amb les màximes garanties d’èxit", ha seguit.

Un activisme unit amb un objectiu: arribar ben lluny amb el valencià

"Unim-nos" és l’eslògan que ha triat l’entitat cívica per a representar aquesta idea. "Des d’Escola Valenciana estem convençudes que, si totes i tots els Activistes pel Valencià ens organitzem i, sobretot, ens unim, podem arribar molt lluny", ha insistit Badenes.

La campanya presenta quatre formes diferents de col·laboració amb el valencià.

En primer lloc, mitjançant una quota o aportacions econòmiques puntuals que permeten a l’entitat la seua independència organitzativa i econòmica. Donat el caràcter d’interés públic que té Escola Valenciana, aquesta quota és 100% desgravable a la declaració de la renda, fins a 150 euros.

En segon lloc, amb la implicació en els diferents projectes i iniciatives que porta endavant l’entitat. Gràcies a que milers de persones dediquen part del seu temps, són possibles projectes de promoció lingüística com el Voluntariat pel Valencià.

En tercer lloc, Escola Valenciana fa una crida que la ciutadania que practica activisme en xarxes socials contribuïsca amb la difusió de campanyes pel valencià als seus canals. Així, es podran visibilitzar i amplificar els missatges de l’entitat i arribar a un públic major.

Per últim, Escola Valenciana anima a comprar en valencià, gràcies a la xarxa d’Empreses Amigues d’Escola Valenciana i, també, mitjançant la targeta pel valencià de Caixa Popular, que cedeix a Escola Valenciana el 0,7% de l’import de les compres pagades amb aquesta targeta.

Arxivat a:

Destacats