El jutge demana factures de les empreses de Francis Puig, dades fiscals a Hisenda i subvencions d'Aragó i Catalunya

Guardar

ciudad-justicia
ciudad-justicia

El Jutjat d'Instrucció número 4 de València ha sol·licitat factures físiques de les empreses de Francis Puig, germà del president de la Generalitat, Ximo Puig, i els seus socis, els Adell Bover, així com dades fiscals a Hisenda i subvencions atorgades pels governs d'Aragó i Catalunya.

Així es desprén d'un nou acte, al qual ha tingut accés Europa Press, en el qual el jutge admet els requeriments efectuats per l'Equip de Delictes Econòmics de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial (València) i per la Fiscalia en el procediment obert per un presumpte frau de subvencions a Francis Puig i els seus socis.

El jutjat va demanar al febrer del passat any a la Guàrdia Civil que investigara la querella presentada contra Francis Puig i els seus socis per la possible adjudicació fraudulenta de subvencions de la Generalitat Valenciana, de la Generalitat Catalana i del Govern d'Aragó a les mercantils Comunicacions dels Ports, Mas Mut, Canal Maestrat, Nova C.B i Kriol Produccions entre els anys 2015 i 2018.

Recentment la Guàrdia Civil va remetre un escrit al jutge en el qual li alertava que per a completar la seua sol·licitud havia de tindre accés a una sèrie de dades i documents amb els quals no comptava.

Ara, el jutge ordena que se li faciliten. En concret, requereix a les empreses Mas Mut, Comunicacions dels Ports, Canal Maestrat i Kriol Produccions perquè aporten les factures físiques relacionades en els comptes justificatius aportats per a l'obtenció de les subvencions rebudes entre els anys 2015 i 2018.

Així mateix, requereix a Hisenda que remeta el llistat de comptes bancaris de les quals són o han sigut titulars les empreses de Francis Puig i els seus socis; així com el Model 347 corresponent als exercicis 2015 a 2018 de les empreses investigades.

També demana a l'AEAT que aportació a la unitat investigadora de la Guàrdia Civil les dades que obren en els seus registres dels comuners que formen part de la comunitat de béns d'una altra mercantil més.

El jutge, a més, demana al Registre Mercantil de Castelló còpia del Llibre Diari corresponent als exercicis 2015 a 2018 de Comunicacions dels Ports; i al Registre de Terol, les dades de Mas Mut.

Al costat d'això, el magistrat acorde lliurar un ofici al departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya perquè remeta una relació de les subvencions concedides a Canal Maestrat en els anys 2016 a 2018 i, si escau, els expedients administratius corresponents.

També requereix a la Direcció General de Desenvolupament Rural del Govern d'Aragó que certifique si la informació publicada en el Portal de Subvencions i Ajudes del Govern i Entitats Locals d'Aragó relativa als expedients administratius de les dues subvencions concedides a Mas Mut és correcta i, en cas afirmatiu, li reclama l'expedient de concessió de les ajudes a eixa empresa.

Finalment, el jutge reitera a la Direcció General d'Ocupació i Formació de la Generalitat Valenciana que remeta una còpia íntegra de diferents expedients administratius i el compliment d'ofici lliurat a la TGSS perquè envie la identitat dels empleats que constaven donats d'alta en les societats investigades.

Destacats