El GPP presenta una iniciativa per a estudiar l'eliminació de l'impost especial sobre hidrocarburs

Felipe Carrasco insisteix que cal "reduir el cost de la factura del gas natural, reduint l'IVA del 21% al 10%"

Guardar

El portaveu d'Indústria del GPP Felipe Carrasco
El portaveu d'Indústria del GPP Felipe Carrasco

El portaveu d'Indústria del GPP, Felipe Carrasco, ha anunciat hui que "el GPP ha presentat una PNL de suport al sector ceràmic i en la qual es reclama l'eliminació de l'impost d'hidrocarburs".

El portaveu d'Indústria del GPP ha instat a Puig i Sánchez a prendre "mesures de manera urgent per a intentar salvar a un sector que és fonamental per a l'economia i la creació d'ocupació en la Comunitat Valenciana".

En aquest sentit, ha lamentat que "ni PSPV ni Compromís han volgut aprovar aquestes mesures en el Congrés dels Diputats, tal com va defensar la diputada popular valenciana, Belén Hoyo" i ha instat a Puig que "abandone les bones paraules i les promeses i es pose de veritat a treballar per salvar als nostres sectors productius d'aquesta greu crisi".

Carrasco ha assegurat que "les conseqüències derivades de tots els factors exposats que estan contribuint a l'alça dels costos en el gas estan afectant molt negativament als sectors econòmics que tenen una forta dependència de l'energia, la qual cosa està provocant un alentiment de les inversions i de la contractació laboral en general".

"El risc de tancament d'empreses és real i fins i tot pot arribar a afectar la supervivència de clústers referents en l'economia espanyola, com és el cas del clúster de la ceràmica. Aquesta indústria genera al nostre país més de 16.000 ocupacions distribuïdes en 123 empreses de taulells i paviments ceràmics, el 94% de les quals són a la província de Castelló", ha assegurat.

El diputat popular ha denunciat que "no ens trobem davant una crisi de demanda, sinó de costos. L'energia és un cost decisiu en l'estructura productiva d'aquest sector, ja que els seus forns s'alimenten amb gas i, ara com ara, no existeix una altra alternativa viable".

Així, Carrasco ha matisat que "és fonamental que es reduïsca el cost de la factura del gas natural mitjançant la disminució dels peatges, la qual cosa reduiria de manera immediata els costos del gas natural per a la indústria i harmonitzaria el diferencial de preus amb la resta dels països europeus, així com reduir l'IVA del 21% al 10%".

Arxivat a:

Destacats