El Govern recomana usar mascaretes en el transport públic i les facilitarà en les estacions

Guardar

fotonoticia_20200410145414_1920
fotonoticia_20200410145414_1920

El Ministeri de Sanitat ha recomanat l'ús de mascaretes als qui hagen d'usar mitjans de transport públic amb la finalitat que es puguen protegir enfront del nou coronavirus i ha anunciat que des del dilluns començarà a distribuir-les en estacions de metro i Rodalia.

Aquesta decisió s'adopta després que el Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seues sigles en anglés) ha avalat l'ús de mascaretes en públic, tant en persones amb símptomes que ja saben que estan infectades de Covid-19 com en asimptomàtics, principalment en espais tancats i concorreguts, com a botigues, centres comercials o el transport públic.

En concret, l'Executiu recomana el seu ús de manera complementària a la higiene de mans, el distanciament social i d'higiene general, quan es vaja a realitzar desplaçaments en mitjans de transport públics o en llocs on puga haver-hi aglomeracions. Per això, es facilitaran en les estacions de metro i rodalia.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, celebrat de manera extraordinària, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha comentat que l'ECDC ha aconsellat a la població l'ús d'unes noves mascaretes, denominades higièniques, per a complementar les mesures preventives com el distanciament social, la higiene meticulosa de les mans i evitar el contacte amb la cara, el nas, els ulls i la boca.

Segons les autoritats sanitàries europees, aquestes mascaretes podrien usar aquelles "fetes de diversos tèxtils". "L'ús apropiat de màscares és fonamental per a l'eficàcia de la mesura i pot millorar-se mitjançant campanyes d'educació", recalquen.

Per aquest motiu, el ministre de Sanitat ha assegurat que el Govern ha decidit recomanar-les per a tota la població i que activarà tota la producció nacional possible perquè estiguen disponibles. Per això, ha reiterat que es repartiran en els transports públics i en les estacions d'accés a aquests.

Arxivat a:

Destacats